FacebookTwitterLinkedIn

Emisiunea de obligațiuni în valoare de 350 milioane euro de către Cable Communications Systems N.V. (societatea mamă a RCS&RDS S.A.) s-a făcut cu scadență în anul 2023 și la o dobândă anuală de 5%.

Emisiunea de obligațiuni este garantată de RCS & RDS S.A. Data de 26 octombrie 2016 este stabilită că data de emisiune a obligațiunilor, acestea urmând să fie admise ulterior la tranzacționare pe Bursă de Valori din Irlanda (Irish Stock Exchange). Consorțiul de bănci care a intermediat emisiunea a fost format din : J.P. Morgan, Citibank, Deutsche Bank, ING Bank, Societé Generale, UniCredit, BT Capital Partners și Raiffeisen.

O altă componentă a tranzacției a constat în contractarea de către RCS & RDS S.A. a unui credit sindicalizat în valoare totală de până la 1,687 miliarde lei, format din trei facilități de credit.

Băncile Finanțatoare ale contractului de împrumut sunt: Citibank, Banca Transilvania, BRD – Groupe Société Générale, ING Bank, Raiffeisen și UniCredit.

Sumele obținute ca urmare a acestor două operațiuni de finanțare au fost folosite pentru rambursarea anticipată a obligațiunilor în valoare totală de 450 milioane de euro cu dobândă anuală de 7,5% emise de Cable Communications Systems în 2013, precum și unor facilități contractate de RCS & RDS S.A. în 2015 și, respectiv, 2016.

Serghei Bulgac - Presedinte CA& Director General RCS & RDS

Serghei Bulgac (foto), Director General și Președintele Consiliului de Administrație al RCS & RDS S.A., a spus: „În anul 2013 am debutat cu o emisiune de obligațiuni pe piețe internaționale, o adevărată premieră la acel moment. Între timp, investitorii s-au familiarizat cu grupul permițându-ne să reducem cu o treime costurile cu dobândă. De asemenea, băncile noastre partenere ne-au ajutat să realizăm una dintre cele mai mari finanațări în lei de pe piață bancară din România. Durată de șapte și respectiv cinci ani a finanțărilor arată încrederea pieței financiare în grupul nostru și planurile noastre de dezvoltare. Stabilitatea acestei finanțări pe termen lung ne va ajută să oferim în continuare servicii performanțe, de calitate, la prețuri competitive. Le mulțumim clienților noștri pentru încrederea în serviciile furnizate de companie.”

Avocații emitentului au fost Freshfields Bruckhaus Deringer și PeliFilip. Băncile finanțatoare au fost consiliate de Cleary Gottlieb, Steen & Hamilton, Linklaters, Clifford Chance și Kinstellar.