Cautare
, Contributor

Scriu despre publicitate și media de 20 de ani. În 2013, am publicat cartea de interviuri „Primul an de publicitate”.

Media şi entertainment |
|

RCS & RDS introduce HBO Go și crește tarifele la extraopțiunile HBO și HBO MaxPak

HBO și RCS & RDS au făcut un pas major în normalizarea distribuției de televiziune din România prin introducerea în oferta Digi TV prin satelit și cablu a opțiunii de vizionare online a filmelor și serialelor, pe site-ul HBO Go, opțiune care aduce cu sine creșterea tarifelor la extraopțiunea HBO cu 2 lei pe lună pentru Digi TV satelit și cu 5 lei pe lună pentru Digi TV cablu digital, informează Media Expres.
Digi-Tv - RCS

Abonații care au pachetul HBO MaxPak prin Digi TV prin satelit rămân cu prețul neschimbat de 14 lei/lună, iar cei care au pachetul HBO MaxPak prin Digi TV cablu digital vor plăti în plus doar 4 lei pe lună.

După creșterea abonamentului la HBO MaxPak de la 1 aprilie de la 7 la 10 lei, RCS & RDS aliniază astfel și în cablu prețul pachetului la suma de 14 lei. Toate prețurile au taxa pe valoarea adăugată inclusă.

RCS și HBO respectă opțiunea clienților care nu sunt de acord cu această modificare oferindu-le dreptul să renunte la extraoptiunile HBO sau HBO MaxPak (și deci inclusiv la HBO Go) fără plata unei despăgubiri, în termen de 30 de zile de la momentul intrării în vigoare a noilor tarife: 9 aprilie 2015.

Deși maniera de introducere a serviciului de vizionare online HBO Go poate fi criticată deoarece pune abonații în fața unei opțiuni de tipul „totul sau nimic”, este de remarcat totuși eliminarea discriminării la care abonații RCS & RDS erau supuși în comparație cu abonații altor companii de cablu care puteau să vadă HBO Go.

Procedeul este criticabil, notează Media Expres, deoarece abonații la HBO vor plăti serviciul online HBO Go chiar dacă nu îl vor activa și folosi. Normal și corect ar fi fost ca tarifele să crească nu automat, ci doar în momentul activării serviciului suplimentar care este descris de către HBO ca fiind un serviciu de tip „video-on-demand”.

De asemenea, HBO Go este un serviciu condiționat în continuare de cumpărarea unui abonament la serviciile de distribuție de televiziune prin satelit și cablu. În SUA, HBO oferă acest tip de serviciu de vizionare online, din 2014, și independent de rețelele de cablu sau satelit.

Operatorii prin care se poate activa HBO Go sunt Akta, Canal S, Ines, Intersat, Metropolitan, NextGen Communications, RCS & RDS, Telekom Romania, TV Sat 2002 și UPC Romania, potrivit site-ului www.hbogo.ro.

Pentru activarea serviciului HBO Go, abonații trebuie să intre în contul de client Digi Care pe https://digicare.rcs-rds.ro , unde o aplicație va genera un cod PIN, iar crearea contului pentru HBO Go se va face pe site-ul www.hbogo.ro pe baza numărului unei facturi Digi emisă în ultimele 6 luni si folosind codul PIN obținut în Digi Care.

Abonații RCS & RDS care vor să folosească dispozitivele mobile trebuie să descarce aplicația HBO Go, gratuit, din AppStore sau GooglePlay.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii