Cautare
, Contributor

Scriu despre publicitate și media de 20 de ani. În 2013, am publicat cartea de interviuri „Primul an de publicitate”.

Media şi entertainment |
|

RCS & RDS apreciază drept binevenită reducerea tarifelor de terminare la puncte mobile

sigla-rds-rcs.jpg
RCS & RDS susține reducerea tarifelor pentru terminarea apelurilor în reţelele de comunicaţii mobile la nivelul de 0,86 eurocenţi/minut potrivit unui comunicat difuzat de companie ca răspuns la iniţierea de către ANCOM a consultării publice în scopul stabilirii tarifelor maxime propuse pentru serviciile de interconectare, notează Media Expres.

RCS & RDS estimează că reducerea ar însemna scăderea costurilor cu convorbirile de peste 150 milioane EURO pe an, la nivel național, „care credem că ar trebui să se reflecte în sumele plătite de către utilizatorii finali”.

„Sperăm ca procesul să fie finalizat într-un termen cât mai scurt, astfel încât noul tarif să poată fi aplicat de la 1 ianuarie 2014, având în vedere deosebita importanţă a scăderilor de tarife pentru consumatorii finali, precum şi întarzierea faţă de termenele din Recomandările Europene, dar şi față de alte ţări europene”.

„Franţa cu un tarif de 0,84 eurocenţi/minut începând cu ianuarie 2013, Italia, cu un tarif de 0,98 eurocenţi/minut începând cu iulie 2013, Spania cu un tarif de 1,09 eurocenţi/minut începând cu iulie 2013, UK cu un tarif de 0,848 pence/minut începând cu aprilie 2013 şi ajungând la 0,67 pence/minut începând cu aprilie 2014”, se mai arată în comunicat.

Conform Recomandării 2009/396/CE Autoritaţile Naţionale de Reglementare „trebuie să se asigure că, până la 31 decembrie 2012, tarifele de terminare a apelurilor sunt implementate simetric şi eficient în ceea ce priveşte costurile…”, se mai arată în comunicatul RCS & RDS.

Potrivit sursei citate, impactul asupra consumatorilor al scăderii tarifelor pentru terminarea apelurilor în reţelele de comunicaţii mobile (luând în calcul traficul total de voce terminat către reţelele mobile naţionale şi originat din alte reţele fixe şi mobile naţionale extras din raportul semestrial ANCOM, cifrele pentru al doilea semestru din 2012) ar însemna reduceri de costuri de peste 150 milioane EURO pe an, care credem că ar trebui să se reflecte în sumele plătite de către utilizatorii finali. Mai mult, reducerea tarifelor de interconectare mobile reflectată în preţurile consumatorilor ar duce la scăderea facturilor acestora, dar şi la încurajarea consumului.

RCS & RDS este singura companie de telecomunicaţii din România care oferă pachete cu cinci servicii: televiziune prin cablu sau satelit Digi TV, internet de mare viteză fix şi mobil Digi Net, telefonie fixă Digi Tel şi telefonie mobilă Digi Mobil. Pentru toate pachetele de servicii, compania practică cele mai mici tarife de pe piaţă.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii