Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Media şi entertainment |
|

RCS & RDS aparține în proporție de aproape 20% unor fonduri de investiții americane

Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) a publicat pe site-ul propriu un document datat 30 aprilie 2015 care atestă un detaliu semnificativ referitor la acționariatul companiei RCS & RDS SA, deținută în proporție de aproape 20% de mai multe fonduri de investiții americane legate în majoritate de numele Wayne Quasha, prin intermediul companiei Carpathian Cable Investments S.a.r.l din Luxemburg, informează Media Expres.
 aboneaza-te
rcsrds.jpg

Notificarea CNA privind modificarea acționariatului se face ca urmare a efectului Legii audiovizualului care prevede publicarea acționariatului până la nivel de persoană fizică pentru deținătorii a peste 20% din acțiunile televiziunilor licențiate în România.

RCS & RDS SA deține și operează televiziunile DIGI SPORT, DIGI FILM, DIGI 24, DIGI LIFE, DIGI WORLD, DIGI ANIMAL WORLD, stațiile locale DIGI INFO și radiourile DIGI FM, rețelele de radio PRO FM, PRO CLASIC, dar și serviciile de conținut pe internet DIGI ONLINE și DIGI PLAY.

Potrivit diagramei de acționariat publicată pe site-ul CNA, Wayne Quasha este deținătorul final al Carphatian Cable Investments S.a.r.l., în calitate de fondator al WD Everest Trust, AQ Everest Trust și JQ Everest Trust, fonduri care dețin împreună 66,5% din compania implicată în acționariatul RCS & RDS SA, restul de acțiuni fiind deținute de alte fonduri de investiții prin intermediul companiei Brambachlux S.a.r.l, înregistrată tot în Luxemburg.

Față de acționariatul din decembrie 2013, de exemplu, mai apar și alte companii sau persoane care dețin acțiuni în companiile care au acțiuni în RCS & RDS SA. Nicio modificare de acționariat nu a fost discutată în niciuna dintre ședințele publice ale CNA din luna aprilie. Reglementările în vigoare prevăd ca acordul CNA să fie solicitat cu 30 de zile înaintea modificărilor de acționariat de peste 20%, fapt care duce la concluzia că CNA abia acum a reușit să afle detaliile despre deținătorul unuia dintre acționarii semnificativi.

Pentru nerespectaea prevederilor legale legate de modificarea acționariatului, CNA a sancționat operatorii din audiovizual, în ultima vreme, cu somații publice sau scrisori de avertizare.

Detaliile legate de acționariat aruncă pe de altă parte o nouă lumină, notează Media Expres, cel puțin asupra unuia dintre evenimentele majore din istoria recentă a companiei RCS & RDS: lansarea serviciului online HBO GO însoțită de creșterea tarifelor, în ciuda politicii tradiționale a companiei de a obține un preț preferențial în relația cu furnizorii, pentru minimizarea costurilor către clienți.

Potrivit unor articole publicate online, finanțistul Wayne Quasha era în urmă cu câțiva ani stabilit la Londra, fiind unul din cei doi fii ai inginerului, avocatului, eroului în cel de-al doilea Război mondial și membru al Masoneriei, William H. Quasha (decedat în 1996 la Manila, în Filipine). Fratele lui Wayne, Alan Quasha, este un om de afaceri din Manhattan, New York, președinte al companiei de investiții Quadrant, partener de afaceri cu fostul președinte George W. Bush și, potrivit unor articole de pesă, suporter al campaniei electorale a lui Hilary Clinton din 2007.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii