Cautare
, Contributor

Scriu despre publicitate și media de 20 de ani. În 2013, am publicat cartea de interviuri „Primul an de publicitate”.

Media şi entertainment |
|

RCS & RDS a introdus în cablu digital Comedy Central Extra, Eurosport HD, Viasat Nature HD și History HD

rcsrds.jpg
RCS & RDS are o grilă de cablu digitală de 123 de televiziuni în format SD și HD și 8 posturi de radio retransmise, după ce în seara zilei de marți, 7 ianuarie, a introdus televiziunile Comedy Central Extra, versiunile HD ale Eurosport și Eurosport 2 și versiunea HD a televiziunilor de documentare Viasat Nature și History, informează Media Expres.

În contrast, televiziunile Film Café (aparținând Chello Central Europe) și VH1 (Viacom) sunt încă incluse în grila de programe RCS & RDS, dar pe ecranul fără imagine și sonor apare anunțul „canalul este codat sau nu este disponibil”.

Până la difuzarea acestei informații, nici televiziunile implicate și nici RCS & RDS nu au comunicat public schimbările din grila de programe.

La sfârșitul anului 2013, RCS & RDS și Eurosport au fost implicate într-un incident legat de preluarea unui feed dedicat României, după ce televiziunea de sport a cumpărat precipitat drepturile pentru Premier League din Marea Britanie, în contextul expirării contractului de distribuție cu RCS.

În continuare, Eurosport se poate recepționa pe RCS & RDS și apariția televiziunilor HD indică o normalizare a situației, deși faptul că niciuna dintre companii nu anunță oficial schimbările arată că probabil noul contract de distribuție nu a fost încă finalizat.

Televiziunile Eurosport aparțin grupului TF1 din Franța (80%) și Discovery (20%) și sunt distribuite în România prin intermediul companiei Sport TV Management.

Potrivit unor declarații ale conducerii televiziunii de sport, prezenți la București în decembrie 2013, după localizarea Eurosport în România se pregătește lansarea vânzării publicitate pe piața locală.

Comedy Central Extra este televiziunea Viacom care a intrat treptat în distribuție pe rețelele RCS & RDS din toamna anului 2013, mai întâi pe rețeaua de satelit Digi TV și apoi pe rețeaua de cablu analogic. Intrarea pe cablu digital semnifică atingerea unui maximum de distribuție a acestei televiziuni în România. Împreună cu VH1 dar și Nickelodeon, televiziunile Viacom sunt distribuite de compania Tematic Cable și se pregătesc să vândă publicitate prin Thematic Channels.

Viasat Nature HD aparține companiei nordice Modern Times Group și este distribuită în România de Veloce Net. Televiziunile Viasat History, Nature și Explorer nu vând publicitate pe piața locală.

History HD aparține companiei A+E Networks din Marea Britanie, divizia companiei americane cu același nume deținută de Hearst Corporation și The Walt Disney Company în proporții egale. Televiziunea este distribuită de Tematic Cable și vinde publicitate pe piața locală prin Cable Direct.

Film Café aparține Chello Central Europe – divizia de televiziune pe care proprietarul Liberty Global a anunțat că o vinde unui alt operator de cablu american -, este distribuită prin intermediul Tematic Cable și vinde publicitate pe piața locală prin Thematic Channels.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii