Cautare
, Contributor

Scriu despre publicitate și media de 20 de ani. În 2013, am publicat cartea de interviuri „Primul an de publicitate”.

Media şi entertainment |
|

RCS & RDS a înlocuit AXN Black cu Nickelodeon în grila Digi TV

AXN_Black.jpg
RCS & RDS a scos din grila de programe AXN Black și a înlocuit-o cu Nickelodeon în noaptea de 7 spre 8 noiembrie, pe canalul 61 al grilei digitale Digi TV din București, informează Media Expres.

Potrivit unor comentarii pe rețelele de socializare AXN Black a fost înlocuit în seara zilei de 7 noiembrie, unii telespectatori reclamând faptul că o televiziune de filme – fostul canal dedicat filmelor SciFi – este înlocuită cu una pentru copii.

În această toamnă presa de specialitate a relatat despre ieșirea televiziunilor AXN din rețelele RCS & RDS din Ungaria, posibil și din România. Media Expres a aflat din surse apropiate AXN că televiziunea este în negociere pentru prelungirea contractelor de distribuție care expiră în această perioadă a anului.

Viacom, compania care deține televiziunea Nickelodeon și Comedy Central Extra, a anunțat recent că a semnat cu RCS & RDS pentru distribuția celor două televiziuni în rețelele Digi TV. Distribuția pentru televiziunile Viacom cu excepția MTV România este gestionată de Tematic Cable.

Televiziunile AXN, AXN White și AXN Black aparțin companiei americane Sony Pictures Entertainment.

Oficialii companiilor implicate nu au fost disponibili pentru comentarii în momentul difuzării acestei informații.

Laura Georgescu, preşedintele CNA, a declarat la 8 noiembrie că RCS & RDS ar fi informat autoritatea încă din 20 septembrie cu privire la încetarea contractului de distribuție cu televiziunile AXN din 31 august 2013, existând posiblitatea ca acestea să fie scoase din grilă.

Pentru că RCS & RDS nu a cerut explicit modificarea grilei de televiziuni retransmise, CNA nu a introdus pe ordinea de zi această notificare. Georgescu a mai spus că ar fi discutat cu reprezentanţii AXN, care i-au spus că decizia scoaterii AXN Black din grila RCS&RDS a fost făcută cu acordul părţilor.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii