Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Afaceri |
|

RBL: Încep înscrierile pentru acceleratorul ScaleOut, program prin care 10 firme sunt susținute în vederea internaționalizării

Fundația Romanian Business Leaders (RBL) începe înscrierile pentru ScaleOut Accelerator, un program prin care 10 firme românești sunt susținute în vederea internaționalizării.
ScaleOut Accelerator RBL foto

Prima cohortă, din care vor face parte 10 firme, va fi dedicată companiilor care fac deja business în străinătate sau vor să își extindă produsul prin activități de internaționalizare. Printr-o curriculă tailor-made, adaptată obiectivelor de extindere prin export ale fiecărui antreprenor în parte, acceleratorul se adresează firmelor care au deja un model de business viabil pe piața românească.

„Obiectivul nostru este să creștem numărul firmelor românești care fac business pe piețele externe. Studiile arată că prezența internațională directă a firmelor românești este modestă, iar deficitul comercial al țării noastre se adâncește. Multe dintre companiile românești au un potențial mare și pot furniza pe piețele străine produse și servicii de foarte bună calitate. Chiar dacă exporturile firmelor suferă acum ca urmare a evoluției COVID-19, în contextul reducerii cererii de anumite produse și servicii, a problemelor legate de transport şi din cauza anulărilor contractelor comerciale, credem că economia multor țări își va reveni rapid și dezvoltarea internațională a companiilor românești va fi o bază importantă a creșterii economice”, a declarat Gabriel Istoc, liderul și unul dintre inițiatorii proiectului ScaleOut din cadrul Fundației Romanian Business Leaders.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii