FacebookTwitterLinkedIn

Vacanță pentru business

Leader Team Broker activează într-un domeniu, cel al asigurărilor, care nu este o activitate sezonieră astfel că nu este influențat de vacanțe. Compania noastră are un portofoliu vast de produse care acoperă riscuri din toate sectoarele economice, atât pentru persoane fizice cât și pentru persoane juridice. În perioada verii, activitatea curentă crește în special pe segmentul persoanelor fizice, interesate de polițe de călătorie și polițe de sănătate, iar această tendință crește de la un an la altul. În ce privește companiile, vara ne concentrăm pentru a promova mai intens programul nostru de audit al programelor de asigurare. Fiind o perioadă mai lejeră, pot analiza și revizui împreună cu noi acest aspect, auditul programelor de asigurare având rolul de a-i ajuta pe clienți să-și optimizeze costurile cu asigurările și să identifice cele mai eficiente și complete soluții de asigurare.

Certitudini și predictibilitate

Criza provocată de coronavirus în 2020 a forțat multe companii să-și restructureze și regândească planurile pentru anul 2020 sau să accelereze anumite proiecte pe altele. Pentru Leader Team,  pandemia a demonstrat că toți pașii pe care compania îi făcuse în direcția digitalizării anterior anului 2020, au anticipat viitorul. Începând de anul trecut, digitalizarea a devenit pentru tot mai mulți o certitudine ținând cont de faptul că din cauza pandemiei, multe industrii s-au orientat către online. Cei care erau deja prezenți în mediul online au avut de câștigat mai mult decât cei care au amânat sau întârziat intrarea în online. Digitalizarea aduce însă oportunitatea ca un număr tot mai mare de companii din domenii diferite și de dimensiuni diferite să apeleze la soluții și produse de asigurare contra riscului cibernetic. Digitalizarea ajută clientul din industria asigurărilor atât în procesul de cumpărare cât și de vânzare.  O altă certitudine, în opinia noastră, este orientarea clienților către asigurările de sănătate și interesul în creștere al acestora pentru produsele de acest tip. Noi am lansat anul trecut primul asistent virtual dedicat clienților interesați de o poliță de sănătate. Eva, chatbotul lansat în 2020, ajută clienții să analizeze costurile și beneficiile unei polițe de asigurare de sănătate internă sau internațională în doar câteva minute.

Îngrijorări

Cred că suntem la unison cu celelalte companii când spunem că un nou val de coronavirus și riscul reintroducerii restricțiilor sunt de natură să ne îngrijoreze. În industria noastră, asigurările corporate necesită interacțiune cu clienții – atât la vânzarea produselor cât și în procesul de daune. Or, revenirea la restricțiile de circulație ar avea un posibil impact negativ în relația comercială, ne-ar încetini procesele.

Planuri de business

Planurile de business pentru 2021 sunt în linie cu estimările făcute la începutul anului, nu previzionăm o creștere spectaculoasă. Pentru anul în curs, ne-am setat o creștere a veniturilor de maxim 10%, ținând cont de dinamica pandemiei. Pentru 2022, luăm în calcul o creștere a cererii de polițe pe segmentul de răspunderi și sănătate. Deja, observăm un interes în creștere al clienților pe partea de polițe de sănătate.  

Vacanță în țară sau în străinătate

Vacanța este și ea parte a vieții noastre profesionale, avem nevoie ca periodic să ne deconectăm de munca de birou și să ne încărcăm bateriile, alături de familie, de cei dragi, alegând activități care ne fac plăcere, ne aduc bucurie. Da, vom merge în vacanță, fiecare membru al echipei noastre și-a planificat deja vacanța, unii au revenit, alții se pregătesc să plece. Avem nevoie pentru a ne ”reface” stocul de entuziasm care ne caracterizează în relația cu clienții și partenerii. Ne place să lucrăm la birou cu oameni relaxați care știu să îmbine munca cu timpul liber. Pentru maxim de randament și rezultate, avem nevoie de pauză din când în când.  Anul acesta, vom petrece în Delta Dunării și pe litoralul românesc câteva zile dar și la munte, alte câteva zile. Deja, echipa noastră a sărbătorit în luna iunie, cei 15 ani de Leader Team Broker printr-o excursie de câteva zile la munte.

Pe parcursul acestei veri, redacția Forbes România va publica mai multe astfel de chestionare, ce fac parte din proiectul editorial intitulat Summer Plans 2021. Totodată, acestea se vor regăsi și în ediția viitoare de print Forbes România.