FacebookTwitterLinkedIn

Răzvan Raţ si-a investit o parte din banii încasaţi contractul de fotbalist într-un hotel și o bază sportivă în Slatină și într-o pensiune în Predeal.

Născut la Slatina şi fost junior al clubului Universitatea Craiova, Răzvan Raț a fost re¬marcat în anul 1998 de Mircea Lucescu, care în acea perioadă era antrenor al echipei de fotbal Rapid București. Lucescu i-a propus tânărului fotbalist să semneze cu echipa giuleșteană, iar doi ani mai târziu, în anul 2000, a fost împrumutat pentru un sezon la formația FCM Bacău, pentru ca la terminarea acestei perioa¬de să revină în Giulești. În anul 2003 este remar¬cat de clubul FC Șahtior Donețk, din Ucraina, club la care activează și în acest moment, fiind antrenat tot de românul Mircea Lucescu.

Raț are în palmares cinci campionate câștigate (două cu Rapid București, trei cu FC Șahtior Donețk), trei Cupe (una cu Rapid București, două cu FC Șahtior Donețk), trei Supercupe (una cu Rapid București, două cu FC Șahtior Donețk) și de asemenea este câștigătorul ultimei ediții a Cupei UEFA cu FC Șahtior Donețk, finală câștigată la Istanbul, în Turcia, în fața echipei Werder Bremen din Germania. Cu această performanță, Raţ a intrat într-un club restrâns de ju¬cători români din care mai fac parte Gheorghe Hagi sau Gheorghe Popescu, ju¬cători ce au reușit să câștige Cupa UEFA.

Între 2003 şi 2007, Raţ a câştigat doar din contractul cu ucrainienii de la Şahtior Doneţk 600.000 de euro/ sezon, iar între 2007 şi 2010 aproximativ 1,2 milioane de euro/anual. În 2010, echipa patronului Rinat Ahmetov i-a mărit salariul fundaşu¬lui român, care a ajuns să câştige, în prezent, peste două milioane de euro pe sezon. Anul acesta, Raţ este titular al postului de fundaș stânga la echipa de club în grupele Champios League și, cel mai recent, căpitan la echipa națională de fotbal a României, unde are 77 de selecţii şi un singur gol marcat.