Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

ForbesForward |
|

Răzvan Pascu: „Ar fi utile măsuri proactive de stimulare a economiei și a cererii, de stimulare a investițiilor”

„Forbes România” invită antreprenori, manageri și companii să vorbească cum își desfășoară activitatea în această perioada dificilă, cum gestionează situația foarte fluidă, cum își tratează personalul, ce speranțe au, ce temeri și multe alte aspecte vitale.
Razvan Pascu - foto 2020[1]

Răzvan Pascu, Consultant Marketing Turistic și Travel Influencer

Forbes: Ce decizii de business a luat compania dvs de la izbucnirea epidemiei de coronavirus?

Răzvan Pascu: Pentru că activez în domeniile cele mai dur lovite de răspândirea COVID-19, organizare evenimente corporate și turism, primul pas la Travel Communication România a fost să reanalizăm întreagă lista de activități, costuri și furnizori. Apoi am trecut la un brainstorming intens pentru a găși alternative la activitatea noastră pentru perioada de criză. Am rămas în continuare cu activitatea de PR și Marketing activă. 

Forbes: Care sunt măsurile pe care compania dvs le-a luat în sprijinul angajaților de la izbucnirea epidemiei de coronavirus?

Răzvan Pascu: În primul rând am permis lucrul de acasă încă de la primele cazuri de COVID-19 în România. Avem o activitate preponderent online și lucrul de acasă este posibil cu ușurință. Aproape toată luna trecută am ținut legătură cu toți colegii în ședințe zilnice, online.

Forbes: Care ar fi măsurile guvernamentale ce ar trebui luate în următoarea perioada de timp pentru atenua efectele negative ale coronavirusului asupra activității din sectorul în care activați.

Răzvan Pascu: Pentru moment au introdus acea posibilitate a șomajului tehnic care rezolvă parte din problemă. Aș vrea să văd și pregătiri pentru „ziua de după”, pregătiri pentru momentul în care vom putea încuraja economia și călătoriile, chiar dacă în interiorul țării în prima fază.

De asemenea, ar fi utile măsuri proactive de stimulare a economiei și a cererii, de stimulare a investițiilor (fonduri europene și guvernamentale pentru investiții în această perioada), precum și bonusare pentru cei care își plătesc taxele la timp și stimuli fiscali nu doar pentru șomaj, ci și pentru angajatorii care își păstrează angajații.

Forbes: Care sunt scenariile posibile pe care le vedeți pentru business-ul dvs dacă epidemia continuă și/sau ia amploare? Dar pentru întreaga economie românească?

Răzvan Pascu: În acest moment estimăm un blocaj temporar al activităților pentru încă două luni. Sperăm că începând cu 1 iunie să putem relua măcar parțial activitățile noastre de organizare evenimente corporate.

Este evident că toate ramurile economice vor fi efectate și că vor supraviețui doar acele business-uri care vor învață să se adapteze sau care au avut cash. Ne așteaptă un an dificil, dar am încredere că vom ști să identificăm potențialul și că vom accesa acele resurse de creativitate uitate în rutină zilelor de creștere economică.

Din a doua jumătate a anului mă aștept la un boom pe zona de team buildinguri și evenimente corporate pentru angajați.

Forbes: Cum credeti ca ati putea ajuta comunitatea – socială și/sau de business?

Răzvan Pascu: Eforturile mele din ultima lună s-au îndreptat spre o informare cât mai corectă asupra situației turismului, asupra opțiunilor pe care le aveau turiștii cu vacanțe programate dar și asupra industriei per ansamblu.

Următoarea luna va fi dedicată cursului meu online de Travel Influencers, aflat deja la a două promoție de cursanți. Perioada de auto-izolare este perfectă pentru cei care doresc să învețe despre cum ajunge un Travel Influencer de succes, pentru cei care caută să se reprofileze sau care își doresc să se gândească și la alte lucruri decât știrile negative care țin prima pagină in această perioada. La prima ediție am avut peste 70 de cursanți și mă aștept la a două ediție la un număr cel puțin dublu.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii