Cautare
, Contributor

Lifestyle |
|

Răzvan Mazilu pregătește ,,Șaraiman”, o combinație între dans contemporan, stand-up comedy și muzică lăutărească autentică

Razvan_Mazilu.jpg
Colaborare între Teatrul Odeon și Fundația perfoRM, ,,Șaraiman” reprezintă o invitație de a privi cu un ochi (auto)critic și cu o doză de umor una dintre cele mai frecvente temeri umane: frica de ratare.

,,Șaraiman a apărut dintr-o senzație personală, resimțită ca un gând rece, pe care ai vrea să îl alungi repede, și anume aceea a ratării unor evenimente din viața mea, a noastră, a celor care am ales să trăim în România”, mărturisește cu sinceritate Răzvan Mazilu. ,,Știu, mi s-a spus de nenumărate ori că eu nu am de ce să simt asta, pentru că sunt un artist împlinit, însă nu ai cum să nu te întrebi cum ar fi arătat viața ta dacă ai fi făcut cu totul alte alegeri în diferite momente, alegeri deopotrivă personale și profesionale”, adaugă el.

De-a lungul vremii, Răzvan Mazilu a impus și popularizat, pe scenele din România, dansul contemporan și teatrul-dans. Cu numeroase premii (Premiul UNITER, Medalia Ordinul Cultural în grad de Cavaler, Premiul Operei din Paris), cu spectacole prezentate și montate în contexte internaționale de prestigiu, Mazilu abordează cu lejeritate stiluri și ipostaze diverse, de la regia de teatru la coregrafie, de la dans contemporan la musical, de la actorie la crearea de costume de scenă.

Împreună cu artistul de stand-up comedy Dan Badea (consacrat de șapte ani la Cafe Deko și Club 99) și inspirat de muzica lăutărească autentică a Romicăi Puceanu, Răzvan încearcă să lanseze câteva intrebări cu răspuns deschis, încercând să nască, prin contactul spectacolului cu publicul, și unele răspunsuri. 

Special pentru realizarea coregrafiei acestui proiect a fost invitat artistul israelian Nadar Rosano, dansator și coregraf independent, stabilit în Israel, ale cărui creații sunt prezentate în Cehia, Lituania, Spania, Cipru, Polonia, Olanda, Portugalia, Elveția, Coreea de Sud și Statele Unite. Rosano a fost premiat la Hanovra și Dusseldorf și a primit o bursa de creație din partea prestigioasei companii DV8 Physical Theatre din Londra. În 2010, a primit o subvenție pentru susținerea și dezvoltarea creației sale din partea Danish Art Foundation – Ballet Master Albert Gaubier's.

Primele spectacole ,,Șaraiman” sunt programate în zilele de 26, 27 aprilie și 2 mai 2013. Biletele sunt puse în vânzare la casa de bilete a Teatrul Odeon începând cu data de 11 aprilie 2013. Mai multe detalii, pe pagina de Facebook a evenimentului.

 aboneaza-te

Șaraiman

un spectacol de dans contemporan și stand-up comedy

un concept de Răzvan Mazilu

Cu Răzvan Mazilu

Stand-up comedy: Dan Badea

Muzica lăutărească interpretată de Romica Puceanu

Coregrafia: Nadar Rosano (Israel)

Dramaturgia coregrafică: Gina Șerbănescu  

O producţie Teatrul Odeon si Fundația perfoRM

Mulțumiri partenerilor: Audi România, Pullman, Carioca, precum și partenerilor media: 24FUN, All Hollow, Bazavan.ro, BeWhere, Blogu lu' Otrava, Business Woman, Cocor MediaChannel, Forbes România, GQ, InStyle, LiterNet.ro, Observator Cultural, PORT.ro, Radio Guerrilla 

Pentru mai multe informații vă așteptăm pe Facebook și Vimeo.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii