FacebookTwitterLinkedIn
  1. Pentru Mărie și Mărioară, cel mai frumos cântec de dragoste din univers, un imn anti-masculinitate toxică avant-la-lettre, cântat de Maria Tănase.
  2. Pentru Caragiale, Panait Istrati, Gellu Naum, Ionesco, Lena Constante și povestirea Chef la mânăstire,de Vasile Voiculescu.
  3. Pentru ciorbițe acre, saramuri, icre de știucă, telemea veche de oaie, supradoze de leuștean, salată boeuf rece, balmoș și piersici de vie. Pentru Crâmpoșie, Fetească neagră, sirop de trandafiri, țuiculiță aproape înghețată și vișinată veche.
  4. Pentru parastasele la care se râde, pentru haosul balcanic, pentru demnitatea Elisabetei Rizea din Nucșoara, pentru lemnul vechi cioplit, trotuarele pietruite din Brăila, pentru parfumul de tei, fân, foc în sobă; pentru vinetele și ardeii copți din zilele fierbinți de vară, pentru mirosul pământului din grădină și al prafului încins de pe o uliță atunci când cad primii stropi de ploaie.
  5. Pentru că au intrat rușii în Cehoslovacia și ai mei au decis să nu mai rămână în Grecia, unde erau în luna de miere, că altfel nu știu dacă mai puteam să ascult din septembrie, împreună cu echipa mea și publicul nostru minunat, Morning Glory cu Exarhu, doar la Rock FM.