Cautare
, Contributor

I am a Breaking News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering important Real Estate and Economic news. Have a news tip? DMs are open on Instagram @andreea__gutu or drop me an email at andree...

Imobiliare |
|

Răzvan Cuc, Președinte RE/MAX România: “Comparativ cu piața europeană, cea din România este una ieftină, drept pentru care este foarte probabil ca prețurile să crească în următorii 5 ani”

Starea de urgență și implementarea conceptului de "work from home" au determinat creșterea cererii pentru case, cu 125%.
Razvan Cuc_Presedinte REMAX Romania

Răzvan Cuc, președinte RE/MAX România, susține că, pentru zona Capitalei, în trimestru II din 2020 s-au înregistrat scăderi ale prețurilor cu până la 0,5% față de primul trimestru al acestui an. Comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, se observă, însă, o tendință ascendentă a prețurilor (ex. în București – 10,8%).

“După starea de urgență am observat, în principal, o creștere a cererii pentru case. Concret, la nivel național –  respectiv în cele 20 de orașe unde se regăsesc birourile RE/MAX – s-a înregistrat o creștere de 125% a cererii de case,  față de perioada ianuarie – martie 2020, cumulat pe segmentele vânzare și închiriere. În ceea ce ține de segmentul vânzări exclusiv, cererea pentru case a crescut cu 148% față de intervalul menționat anterior, în cadrul francizelor RE/MAX, la nivel național. Totodată, putem preciza că a crescut și interesul pentru apartamentele mai mari, în special pentru cele cu terase generoase sau grădini”, a declarat acesta la cererea Forbes România.

Pe de altă parte, președintele RE/MAX consideră că investițiile imobiliare sunt oportune în orice context. “Comparativ cu piața europeană, cea din România este una ieftină, drept pentru care este foarte probabil ca prețurile să crească în următorii 5 ani”, a conchis Răzvan Cuc.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii