FacebookTwitterLinkedIn

Când spunem „UiPath”, spunem foarte mult pentru un business românesc și multe pentru România: în 2018, UiPath devine primul startup românesc care ajunge la o evaluare de 1 miliard de dolari și obţine statutul de „unicorn”;  în aprilie 2019, UiPath atrage o rundă de finanțare de 568 milioane de dolari, iar compania este evaluată la 7 miliarde de dolari; în iulie 2020, obține o nouă finanțare, în valoare de 225 de milioane de dolari, și evaluarea crește la 10,2 miliarde de dolari.

Cuvântul de ordine pentru UiPath este inovare și e important ca într-un context competitiv destul de acerb și mai ales acum banii să fie investiți în cercetare și dezvoltare, în dezvoltarea capacității de automatizare și de componente de AI, a punctat Răzvan Atim la reINVENTAREA României. Este o perioadă în care în orice business e nevoie de calm, inspirație și putere de adaptare a produselor și serviciilor la nevoile nou create. Și este o perioadă propice schimbărilor, iar românii sunt deschiși la schimbări, crede Răzvan.

Este și o perioadă în care statul trebuie să înțeleagă cât de importantă este cultivarea unui dialog public-privat pentru dezvoltarea României. Faptul că a existat deschidere din partea autorităților pentru adoptarea soluției oferite pro-bono de automatizare a volumului mare de cereri pentru șomajul tehnic este un lucru bun. Dar acest dialog nu trebuie să fie de moment, trebuie să fie „real, intens și pe termen lung”.

Răzvan Atim crede în puterea exemplului, a resurselor locale și că acum există această șansă a conlucrării. „Mi-am dorit foarte mult să ajut și să contribui la schimbare. Eu sunt un optimist incurabil. Am avut o inițiativă de a-mi ajuta țara și pe români să vadă cum este să exersezi într-un mediu public mai bine, să fii mai fericit la locul de muncă, să vedem că se poate mai mult decât atât și să mergem pe linia asta, optimistă.”