Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

ForbesForward |
|

Raul Olesch, Managing Director Olstral: Urmează să oferim în mod gratuit componente mecanice, pentru orice companie de stat sau privată, ce are nevoie de piese sau sisteme de precizie pentru combatarea COVID-19

„Forbes România” invită antreprenori, manageri și companii să vorbească cum își desfășoară activitatea în această perioada dificilă, cum gestionează situația foarte fluidă, cum își tratează personalul, ce speranțe au, ce temeri și multe alte aspecte vitale.
 aboneaza-te
102 Ro101 Raul Olesch

Forbes România: Ce decizii de business a luat compania dumneavoastră de la izbucnirea epidemiei de coronavirus?

Am urmat toate recomandările făcute de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgentă pentru prevenirea răspândirii epidemiei cu virusul COVID-19. Toate aceste măsuri au fost introduse imediat în cadrul companiei, pentru a ne proteja întreaga echipă. O parte din personal lucrează home office, iar o bună parte din ei își pot desfașura activitatea doar din companiei. Suplimentar vizitele în cadrul companiei, și delegațiile au fost restrcționate.

Forbes România: Care sunt măsurile pe care compania dumneavoastră le-a luat în sprijinul angajaților de la izbucnirea epidemiei de coronavirus?

OLSTRAL a abordat o strategie de dezvoltare de nișă, pentru producția de piese de înaltă precizie pentru industria de aviație, hidraulică, și medicală.

Strategia abordată, ne oferă posibilitatea de a menține toate locurile de muncă, și nu trebuie să recurgem la șomajul tehnic. Acest aspect, le oferă o încredere și liniște suplimentară.

Suntem o echipă unită, și în calitate de CEO, lupt mereu pentru colegii mei din OLSTRAL, și familiile acestora, pentru a găsi soluțiile necesare, ca ei să nu resimtă astfel de perioade dificile.

În prezent, avem un forecast clar pentru următoarele 6 luni, ceea ce ne oferă stabilitatea necesara, pentru a depași această criză.

Forbes România: Care ar fi măsurile guvernamentale ce ar trebui luate în următoarea perioadă de timp pentru a atenua efectele negative ale coronavirusului asupra activității din sectorul în care activați?

În primul rând, sperăm să introducă în cel mai scurt timp, restricțiile necesare pentru a opri răspindirea virsului. Este deosebit de important, sa reducem pe cât posibil, timpul de repaus din economie.Pachetul de suținere din partea Guvernului, ar trebuie sa cuprindă, suportul necesar pentru plata tuturor cheltuielilor operaționale de baza pentru o companie: taxele și impozitele către stat sa fie suspendate pe o perioada de 3 luni, suspenedarea ratelor pe o perioada de 6 luni, și somajului tehnic trebuie rambursat într-un timp foarte scurt.

Toate cheltuielile suspendate, trebuiesc ulterior eșalonate pe o perioadă de 12 luni. Strategia de restart pentru economie, ar trebui să fie una deosebit de rapidă, iar pentru acest lucru Guvernul ar trebui să introducă un pachet de fonduri nerambursabile, care să ajute în special companiile cu acționariat românesc.  O parte din ajutor se poate structura ca un fond nerambursabil, și o parte ca un împrumut fara dobânzi.

Forbes România: Care sunt scenariile posibile pe care le vedeți pentru business-ul dumneavoastră dacă epidemia continua și/sau ia amploare? Dar pentru întreaga economie românească?

OLSTRAL, este în prezent, una din puținele companii din România, cu capabilități de producție pentru piese mecanice de înaltă precizie pentru industria de aviație și medicală.

Capabilităti ce fac parte, din strategia naționala, pentru combaterea situațiilor de urgentă. În cazul în care pademia ia amploare, și se extinde pe o perioada mai lungă de 3 luni, noi urmează se ne direcționăm capacitățiile de producție in mod principal pe zona medical. În acest sens, dorim sa facem tot posibilul, să ajutăm acest segment, să depășească aceste clipe grele. Trebuie sa fim optimști, și pozitivi, deoarece tot pesimisumul transmis de mass-media, nu ne ajută la nimic. Trebuie sa respectăm rescticțiile impuse, și în acest fel, putem trece într-un timp scurt pe aceasta situație.

Economia românească nu cred ca urmează să fie extrem de impactată. Sursele noastre de venit sunt generate de segmentul industrial, agricol, și turism. Segmentul agricol este funcțional, iar segmentul industrial urmează să repornească într-un timp relative optim. România are un număr scăzut de turiști străini, iar veniturile principale sunt generate de români. În acest sens, sunt optimist, și într-o revenire rapidă pentru acest segment.

Forbes România: Cum credeți că ați putea ajuta comunitatea – socială și/sau de business?

Urmează să oferim în mod gratuit componente mecanice, pentru orice companie de stat/ privată, ce are nevoie de piese / sisteme de precizie pentru combatarea COVID-19.

În ultimele doua săptămâni am contactat peste 100 de companii specializate în producția de aparatură medicală, și sisteme respiratorii, pentru a le oferi suportul nostru.

În scurt timp, urmează să începem producția de piese pentru segmentul medical. Întreaga echipă este 100% implicată și devotată pentru a oferi comunității soluțiile necesare.

Suntem aici pentru a ne sprijini comunitatea, și întregul sistem European.

 

 

 

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii