Cautare
, Contributor

Afaceri |
|

Raul Olesch, Founder & CEO OLSTRAL: “Nimic nu este imposibil și mereu există o soluție”

Raul Olesch a prezentat experiența companiei sale în perioada izolării și vorbește despre piața bunurilor industriale acum și în viitor. 
 aboneaza-te
102 Ro101 Raul Olesch

Raul Olesch deține o afacere care se concentrează în zona de industrie, de inginerie. Acesta a început să lucreze la 19 ani și a reușit prin consecvență să reinventeze afacerea pe care a preluat-o de la părinții săi. 

“Pentru noi începutul anului, respectiv anul 2020, trebuia să fie un an extraordinar în dezvoltarea companiei“, mărturisește CEO-ul OLSTRAL, în cadrul ediției #48 din Seria de evenimente online de business Forbes Forward e·vent.

Axată pe industria aeronautică, criza cauzată de virusul COVID-19 a avut efecte asupra procesului companiei de producție. “A trebuit rapid să mă gândesc la o strategie nouă”, spune omul de afaceri. “Ca și strategie principală a fost diversificarea(…) Am targetat diverse industrii care au pretenții mari în calitatea pieselor primite și toleranțe la piesele respective și am reușit în 6 luni de zile să distribuim target-ul nostru. Am reușit să ne stabilizăm și să ne detașăm puțin de industria de aviație“. Deși compania deține o certificare pentru producția de piese în industria aeronautică, OLSTRAL întemeiază demersuri pentru a deveni furnizor oficial în domeniul medical.

La izbucnirea pandemiei, însă, obiectivele stabilite în anii precedenți au ocupat un loc secund. Primele gânduri au fost legate de echipa sa, explică Raul Olesch: “La începutul crizei, primul meu gând a fost să mă asigur că pentru întregul an putem să menținem echipa pe care o avea la acel moment. Suntem o companie destul de mică, avem 50 de angajați astăzi, suntem ca o familie și pentru mine cel mai important a fost să mă asigur că vom avea lichiditatea necesară pentru întregul an, pentru a le menține locurile de muncă“. Complementar, pentru afacerile aflate la început de drum, acesta oferă sfaturi ce vizează importanța angajaților: “Să ai alături de tine o echipă devotată“, recomandă el.

CEO-ul subliniază importanța echipei de lângă el, căci viziunea sa despre tiparul angajatului român este mai puțin optimistă. “Din păcate, angajații din România nu sunt deschiși să învețe, majoritatea se gândesc doar pe termen scurt, se gândesc la venituri frumoase pe termen scurt și uita că trebuie să depună un efort ca să ajungă la un anumit nivel, și pentru a avea rezultatele respective.

Complementar, Raul Olesch prezintă obiectivele companiei pentru anul acesta.  “Sperăm ca până la sfârșitul anului să putem încheia un acord cu un fond de investiții“, punctează el. De asemenea, OLSTRAL își propune să dezvolte partea de prelucrare și producție de piese din fibra de carbon, căci “Fibra de carbon este materia prima a viitorului.” 

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii