FacebookTwitterLinkedIn

Acum două decenii, Raul Doicescu punea bazele companiei de construcții civile și industriale Bog’Art, în care este acționar majoritar alături de soția sa, Mihaela. În 1992, compania înregistra o cifră de afaceri de 0,8 milioane de euro și avea 70 de angajați.

Pe parcursul primului deceniu de existență, afacerile au crescut, atingând în 2002 un nivel de 25,4 milioane de euro și un număr de 610 angajați. Printre lucrările executate se numărau, la acea vreme, extinderea și amenajările interioare ale Hotelului Crowne Plaza, aflat în portofoliul omului de afaceri George Copos, și clădirea BCR Unirea.

Al doilea deceniu de existență avea să aducă lucrările cu adevărat semnificative pentru Bog’Art: clădiri de birouri reprezentative pentru București, precum Charles de Gaulle Plaza, Tower Center sau City Gate, dar și centre comerciale precum Băneasa Shopping City. Compania controlată de Raul Doicescu a construit și Cathedral Plaza, controversata clădire de birouri edificată în imediata proximitate a Catedralei Romano-Catolice „Sfântul Iosif“ din București.

Toate aceste lucrări și multe altele au condus spre un vârf al cifrei de afaceri de 93 de milioane de euro înregistrat în 2008. Și aceasta în condițiile în care numărul de angajați era de 525, cu 215 mai puțini decât nivelul maxim din perspectiva acestui indicator, înregistrat în anul 2000. Anul trecut, Bog’Art a înregistrat o cifră de afaceri de 82,5 milioane de euro, iar estimările pentru acest an vizează o creștere până la 90 de milioane de euro.

Afacerile familiei Doicescu nu înseamnă însă doar firma de construcții, ci și alte companii integrate în grup, cu activități în domenii conexe, precum proiectare, consultanță, transport și închirieri utilaje. Anul trecut, grupul a înregistrat afaceri de 116 milioane de euro, față de 122 de milioane de euro în 2009. Firma are reprezentanțe la București, Pitești, Timișoara și Constanța, dar și la Leipzig, în Germania.

Vezi care era averea lui Raul Doicescu în 2010