Cautare
, Contributor

Forbes.com

500 miliardari |
|

Raul Bălănescu

Avere: 25-27 milioane de euro   203 Vârsta: 63 de ani Reşedinţa: Arad Domenii: Producţie, distribuţie, comerţ produse agroalimentare

Raul Bălănescu a pus bazele grupului de firme Agrirom Arad imediat după Revoluţie. Afaceristul, fost inginer la întreprinderea de transport în comun din Arad, a început businessul actual cu import de făină din Ungaria.

În prezent, grupul condus de Bălănescu are afaceri de peste 61,6 milioane de euro şi include nu mai puţin de şapte firme, dintre care patru au o pondere de 99% în total. Potrivit reprezentanţilor companiei, principalul pion al grupului este firma Agrirom, care se ocupă cu distribuţia şi logistica produselor alimentare şi care a înregistrat afaceri de 29,6 milioane de euro în 2009.

Pentru anul în curs a fost estimat un rulaj de peste 34 milioane de euro. La nivel de grup, Agrirom a avut un profit de trei milioane de euro. Bălănescu susţine că ofertele pentru vânzarea unor companii din grup nu au întârziat să apară, însă nu a fost interesat de acest lucru. Mizează, totodată, pe dezvoltare şi intenţionează să lanseze branduri proprii de produse pentru Agrirom.

Principalele pieţe de achiziţie a mărfurilor sunt Uniunea Europeană, Statele Unite, Canada şi Brazilia. O altă companie importantă din grup, Agrigros, va trece din zona de comerţ cu cereale în zona de producţie. Bălănescu intenţionează, astfel, să ia în arendă nu mai puţin de 2.500-3000 de hectare de teren pentru culturi agricole.

În grupul condus de omul de afaceri arădean se mai regăseşte şi compania Azoma S.A. un producător de maşini şi utilaje agricole preluat în urmă cu cinci ani şi care vizează afaceri de aproximativ cinci milioane de euro în 2010. Investiţiile în retehnologizarea Azoma s-au ridicat la suma de trei milioane de euro în ultimii doi ani.

Omul de afaceri arădean recunoaşte că munceşte, în medie, 10-12 ore pe zi, iar printre pasiunile sale se numără atât lectura cât şi tenisul de câmp.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii