Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

500 miliardari |
|

Raul Bălănescu – 500 Miliardari Ediţia 2011

Nume: Raul Bălănescu Avere: 26-27 de milioane de euro Varsta: 64 de ani Resedinta: Arad Domeniu/Companie: Distribuție produse agroalimentare  

Fost inginer la tramvaie în Arad, omul de afaceri Raul Bălănescu a debutat în lumea afacerilor încă din anii ’90 cu firma Agrirom, una dintre cele mai importante companii din domeniul distribuţiei de produse alimentare. An de an a dezvoltat noi businessuri, iar, în prezent, Bălănescu conduce un grup format din opt companii, cu peste 250 de angajaţi şi afaceri anuale ce depăşesc 60 de milioane de euro. Potrivit arădeanului, din anul 2000 Agrirom a trecut la o nouă etapă de dezvoltare atât în ceea ce priveşte maturizarea şi consolidarea afacerii, cât şi creşterea reţelei de distribuţie. Bălănescu a înfiinţat astfel două noi firme: Agritransport şi Agrispedition. Doi ani mai târziu a înfiinţat Agriprod (actualmente General Com Invest) şi Agrigros, sumele alocate pentru transport şi logistică fiind de ordinul milioanelor de euro.

Astăzi, Bălănescu deţine peste 50 de mijloace de transport specifice şi o flotă de peste 100 autovehicule. În plus, milionarul în euro dispune de o reţea importantă de depozite în Arad, Cluj, Braşov, Bucureşti şi în alte orașe importante din România. Sediul operaţional al firmei Agrirom se află în vestul ţării, aproape de punctele vamale Nădlac şi Curtici, iar suprafaţa totală de stocare a Agrirom a ajuns la aproximativ 10.000 mp. El mai controlează printre altele şi compania Azoma, cu afaceri de circa 5 milioane de euro, în 2010 (construcţii de maşini şi confecţii metalice), şi care deţine în prezent o fabrică cu suprafaţă de 40.000 mp compusă din mai multe secţii de producţie. Investiţiile în retehnologizarea Azoma s-au ridicat la suma de 3 milioane de euro, în ultimii trei ani.

Vezi care era averea lui Raul Bălănescu în 2010

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii