Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Macroeconomie |
|

Rata șomajului în România este mai mică decât media europeană, în iunie

România se află printre statele membre UE cu cea mai scăzută rată a șomajului în luna iunie, când majoritatea țărilor au ridicat restricțiile din pandemie.  
 aboneaza-te
Rata șomajului în Romania

Astfel, rata şomajului a urcat la 7,1%, de la 7% în mai, în timp ce în zona euro rata şomajului a crescut la 7,8%, de la 7,7%, arată datele publicate joi de Oficiul European de Statistică (Eurostat), transmite Agerpres.

Cele mai scăzute rate ale şomajului ale țărilor UE s-au înregistrat în Cehia (2,6%), Polonia (3%), Germania şi Malta (ambele cu 4,2%), Olanda (4,3%), Bulgaria (4,4%), Slovenia (4,8%) şi România (5,2%). Pe de altă parte, la polul opus se află Spania (14,5%) şi Letonia (10,1%).

Potrivit Eurostat, 12,685 milioane de persoane din totalul populaţiei estimat la 330 de milioane erau în şomaj în cursul lunii iunie, cu 203.000 mai multe decât în mai.

De asemea, în iunie, aproape trei milioane de tineri din UE nu erau angajaţi. În rândul femeilor rata şomajului era de 7,5% în iunie, în creştere de la 7,3% în mai, în timp ce în rândul bărbaţilor rata şomajului era de 6,7% în iunie, faţă de 6,6% în mai.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii