Cautare
, Contributor

Macroeconomie |
|

Rata șomajului în Marea Britanie atinge nivelul maxim din ultimii cinci ani

Rata șomajului în Marea Britanie a crescut la 5,1% în ultimele trei luni ale anului trecut, un nivel maxim ce nu a mai fost atins din primul trimestru al anului 2016, au arătat datele oficiale.  
Rata șomajului în Romania

Însă acest indicator ar fi crescut și mai mult dacă nu ar fi fost aplicată schema guvernamentală de sprijinire a locurilor de muncă în pandemie, transmite Reuters.

Datele separate de la Oficiul Național de Statistică au arătat că numărul de angajați a crescut cu 83.000 în ianuarie față de decembrie, acesta fiind cel mai mare avans din ianuarie 2015.

Șomajul a fost redus prin programul guvernamental de păstrare a locurilor de muncă, care sprijină aproximativ unul din cinci angajați. Acesta reprezintă cea mai scumpă măsură de sprijin economic luată în pandemie, iar costurile totale se ridică la aproximativ 70 de miliarde de lire sterline până la data scadentă prevăzută pentru 30 aprilie.

După încheierea acestei scheme, analiștii de la Banca Angliei estimează că rata șomajului va crește la aproape 8%.

Cu toate acestea, este de așteptat ca ministrul de finanțe Rishi Sunak să anunțe o extindere a programului, cel puțin pentru sectoarele cele mai afectate de restricțiile impuse.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii