Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Leadership |
|

Rata șomajului în județul Mehedinți este dublă față de media pe țară

Aproape 7.000 de șomeri erau înregistrați la finele lunii iulie în județul Mehedinți, ceea ce corespunde unei rate de aproape 6,5%, informează RADOR.
Rata șomajului în Romania

Principala cauză a creșterii șomajului în acest județ este legată de pandemia de coronavirus, care a afectat mai ales industria HoReCa, dar și alte ramuri ale economiei locale care au generat disponibilizări, notează RADOR.

O altă cauză este legată de lipsa investițiilor străine, Mehedințiul fiind pe ultimele locuri din țară la acest capitol.

Din cei 6.695 de șomeri, doar 1.596 mai primesc indemnizație, restul de 5.099 neavând niciun alt venit în afara ajutorului social.  Șomajului este ridicat în rândul celor încă tineri. Pe grupe de vârstă, cei mai mulți șomeri au între 40 și 49 de ani – peste 2.100 de persoane fără loc de muncă, și 30 și 39 de ani – 1.400 de persoane fără ocupație.

Acestea sunt date oficiale ale AJOFM Mehedinți, dar în realitate numărul celor fără un loc de muncă este mult mai mare, însă nefiind beneficiari de ajutor social nu sunt înregistrați.

Rata șomajului în iulie 2020, la nivel național, a fost de 3,27%, cu 0,26 puncte procentuale peste cea din iulie 2019.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii