Cautare
, Contributor

Bani și Investiţii |
|

Rata inflației din Marea Britanie crește mai mult decât se prevedea în luna decembrie

Rata inflației din Marea Britanie  a crescut mai mult decât se aștepta în decembrie.  
UK

Impulsionată de costurile de transport, în mare parte de tarifele aeriene, rata inflației britanice a crescut, mai mult decât era prevăzut in luna decembrie, potrivit Reuters.

Prețurile de consum au crescut cu 0,6% în termeni anuali, după o creștere de 0,3% în noiembrie, a declarat Oficiul Național pentru Statistică.

Vom vorbi mult mai mult despre inflație în 2021 decât în ​​2020”, a declarat Jeremy Thomson-Cook, economist la Equals Group. „Atât Brexit, cât și Covid-19 sunt factori care au cauzat lovituri substanțiale întreprinderilor și lanțurilor lor de aprovizionare.

ONS a declarat că prețurile tarifelor aeriene și maritime au crescut luna trecută, fapt ce a facut ca serviciile de transport cel mai mare contribuitor la creșterea inflației în decembrie.

Prețurile la pompele de benzină au crescut cu 1,5 pence pe litru luna trecută. Prețurile la îmbrăcăminte și încălțăminte – care au crescut luna trecută, spre deosebire de decembrie 2019 – au contribuit, de asemenea, la creșterea inflației.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii