Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Afaceri |
|

Rata anuală a înflației în luna august a crescut până la 5,3% . Gazele și energia au înregistrat cele mai mari scumpiri

Cele mai mari scumpiri, de peste 20%, au fost la energie, ulei și gaze. Urmând combustibilii (14%), brânza de oaie, carnea de pește, serviciile poștale și tutunul.
Raport-Inflatie-BNR-15-mai-2017DSC_2881x
Pe de altă parte, cartofii, fructele și transportul aerian s-au ieftinit față de anul trecut. În luna august 2021 comparativ cu luna august 2020, rata anuală a inflaţiei  este 5,3%, potrivit INS.

Energia s-a scumpit cel mai mult. Achităm acum cu aproape 25 lei în plus la fiecare sută de lei facturată. Pentru gaze românii plătesc acum cu peste 20% mai mult decât în vara anului trecut, dar sezonul marilor scumpiri la gaze va începe curând.

Potrivit datelor INS, un litru de combustibil costă acum cu peste 14% mai mult ca în august 2020. Anul trecut șoferii cumpărau un litru de benzină și motorină cu aproximativ 4,5 lei, acum trebuie să scoată din buzunar aproape 6 lei.

BNR estimează că la finele anului rata inflației va urca la 5,4%, urmând ca apoi să înceapă să revină ușor în limitele intervalului țintit (2,5% +/- 1 punct procentual.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii