FacebookTwitterLinkedIn

Federaţia Internaţională de Schi a alocat oraşului două etape de feminin, una de masculin şi una de mixt. Astfel că, și în 2021 vorbim despre o nouă premieră de la momentul în care competiţia a ajuns în ţara noastră. Dacă etapele de feminin s-au desfăşurat la Complexul Olimpic de pe Valea Cărbunării încă din 2014, iar cele de masculin au îmbogăţit calendarul de evenimente sportive ale Oraşului Trandafirilor în 2020, sezonul actual a adus, pentru prima dată, şi competiţia mixtă pe echipe, acestea fiind alcătuite din câte doi băieţi şi două fete.

„Adevărata provocare este că am avut simultan, într-o singură reuniune, atât competiţiile feminine şi masculine, cât şi cea pe echipe mixte. (…) În ciuda faptului că traversăm vremuri dificile, în care marile evenimente sportive arată altfel decât în vremuri normale, experienţa organizatorică şi capacitatea de mobilizare a tot ceea ce a însemnat Râşnovul, în ultimii ani, pe harta mondială a sporturilor de iarnă, ne fac să credem că și cele patru etape desfășurate anul acesta în perioada 18 -20 februarie vor fi considerate o reuşită, iar feedback-ul va fi, din nou, unul pozitiv”, a declarat secretarul general al Federaţiei Române de Schi Biatlon, Puiu Gaspar.

Anul acesta, etapele competiției au fost organizate în noul context (n.r. – al respectării restricțiilor) și nu s-a permis prezența spectatorilor. În plus, atât concurenții, cât și participanții (mass-media, membrii staff-urilor) au fost nevoiți să prezinte un test RT-PCR SARS-CoV 2 cu rezultat negativ pentru a lua parte la eveniment.

Anul acesta au fost prezenți la etapele de Cupă Mondială la Sărituri cu Schiurile (Ski Jumping World Cup) peste 100 de sportivi din 18 țări. Printre statele care au avut delegații la Râșnov s-au numărat și: Canada, Cehia, Bulgaria, Austria, Franța, Germania, SUA, Japonia, Norvegia, Rusia, Elveția.

FOTO: Forbes România