Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

Raportul UE: România e pe primul loc la evoluția pandemiei de coronavirus

Raportul publicat astăzi de Centrul European de Prevenire şi Control al Bolilor (ECDC), care analizează situaţia epidemiologică din Uniunea Europeană şi Marea Britanie, arată că România este prima când vine vorba de răspândirea epidemiei de coronavirus.
 aboneaza-te
testare covid

Raportul publicat astăzi de Centrul European de Prevenire şi Control al Bolilor (ECDC), care analizează situaţia epidemiologică din Uniunea Europeană şi Marea Britanie, arată că România este prima când vine vorba de răspândirea epidemiei de coronavirus, informează Digi24.

În prezent, în țara noastră s-au înregistrat 19,1 decese la un milion de locuitori în 14 zile. Media europeană este de 4,1 decese.

Mai mult, rata cazurilor noi la 100.000 de locuitori este de 79,4, de patru ori mai mare decât media europeană care atinge 21,5 cazuri noi. În România, rata de pozitivitate este de 6,2%, în timp ce media europeană este de 1,4%.

Raportul ECDC demonstrează că măsurile de relaxare adoptate, inclusiv cele de călătorie, au declanșat trendul crescător al numărului de noi cazuri de îmbolnăviri cu COVID-19.

Cele mai multe noi cazuri de coronavirus în 14 zile au fost înregistrate în Spania (28.267), România (15.420) şi Franţa (13.245), dar la noi în țară numărul de teste efectuate este mult mai mic.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii