Cautare
, Contributor

Analize |
|

Raport SIGAR: Miliarde de dolari, irosite de SUA în Afganistan

Un raport publicat de organizația SIGAR  (Special Inspector General for Afghanistan Reconstruction) susține că Statele Unite ale Americii au irosit miliarde de dolari în Afganistan pe clădiri şi vehicule care au fost abandonate sau distruse.
Destroyed,Residential,Building,On,The,Hillside,In,Kabul,Afghanistan

Reprezentanții SIGAR au explicat că au analizat investiţiile în valoare de 7,8 miliarde de dolari făcute de SUA în Afganistan, din 2008 până în prezent, pe clădiri şi vehicule. Din această sumă, numai 343,2 de milioane cheltuiţi pe clădiri şi maşini s-au dovedit a fi investiţi bine, transmite Military Times.

Raportul susține că motivele pentru care au fost irosiți atâţia bani ar putea fi atacurile talibanilor, corupţia şi lipsa analizei implicaţiilor acestor investiţii.

„Faptul că atâtea active de capital au fost nefolosite, deteriorate sau abandonate trebuie să fi provocat multe îngrijorări agenţiilor care au finanţat aceste proiecte. Agenţiile americane nu ar trebui să construiască sau să achiziţioneze active de capital dacă nu pot demonstra că ţara care beneficiază de acestea deţine resursele financiare şi tehnice şi capabilităţile necesare utilizării acestor active”, a punctat analistul SIGAR, John F. Sopko.

Potrivit acestuia, un alt motiv al irosirii acestor sume este lipsa de coordonare între donatorii internaţionali. Sopko a oferit drept exemplu construirea şcolilor, care de multe ori erau ridicate lângă alte şcoli noi, construite de alţi donatori. Construcţiile erau aprobate pentru că odată ce decizia era făcută, contractul era acordat, iar banii alocaţi.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii