Cautare
, Contributor

I'm a News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering food industry, health industry, agriculture, tourism, FMCG and HoReCa. Have any news tip? Drop me an email at laura.cioba@forbes.ro

CORONAVIRUS |
|

Raport secret al Serviciilor de Informații SUA despre originea SARS CoV-2: Virusul a fost scăpat din laborator?!

Apar noi dezvăluiri cu privire la originea virusului care a declanșat pandemia COVID-19.
Scientist,In,Biohazard,Protection,Clothing,Analyzing,Covid,19,Sample,With

Conform unui raport de informaţii al SUA citat de Wall Street Journal, trei cercetători de la Institutul de Virologie din Wuhan au solicitat îngrijiri medicale în noiembrie 2019, cu o lună înainte ca statul chinez să raporteze primele cazuri de COVID-19, informează Reuters.

Documentul dezvoltă informaţii publicate sumar de Departamentul de Stat, într-o fişă emisă în ultimele zile ale administraţiei Trump. Conform acesteia, mai mulţi cercetători ai laboratorului, un centru pentru studiul coronavirusurilor şi agenţilor patogeni, s-au îmbolnăvit în toamna anului 2019, manifestând, cităm: „simptome compatibile atât cu COVID-19, cât şi cu o boală sezonieră obişnuită.”

Aceste noi dezvăluiri au fost făcute publice înaintea unei reuniuni a organismului decizional al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

De cealaltă parte, oamenii de știință și oficialii chinezi au respins în mod constant ipoteza că virusul care provoacă boala COVID-19 ar fi scăpat din laboratorul din Wuhan, spunând că SARS-CoV-2 ar fi putut circula în alte regiuni înainte de a ajunge la Wuhan și ar fi putut chiar să intre în China dintr-un alt stat prin importurile de alimente congelate sau prin comerțul cu animale sălbatice.

Mai mult, purtătorul de cuvânt al ministerului de externe al Chinei, Zhao Lijian, a declarat că este „complet neadevărat” faptul că trei membri ai personalului de la WIV s-au îmbolnăvit.

„SUA continuă să scoată în evidenţă teoria scurgerilor de laborator”, a mai declarat acesta ca răspuns la solicitarea de comentarii trimisă de Wall Street Journal. „(Statele Unite – n.r.) chiar sunt atât de îngrijorate de sursa bolii sau încearcă să atragă atenţia?”

La rândul său, Administraţia Biden a refuzat să comenteze informaţiile, dar a spus că toate teoriile credibile din punct de vedere tehnic cu privire la originea pandemiei ar trebui investigate de OMS şi experţii internaţionali.

„Avem în continuare întrebări serioase cu privire la debutul pandemiei de COVID-19, inclusiv în ceea ce priveşte originile sale în Republica Populară Chineză”, a declarat unul dintre purtătorii de cuvânt ai Consiliului de Securitate Naţională. „Nu vom face declaraţii care să aducă un prejudiciu studiului în curs de desfăşurare realizat de OMS asupra sursei SARS-CoV-2”, a completat acesta. „Face parte din politica noastră să nu comentăm niciodată problemele de Informaţii.”

Comisia Naţională de Sănătate din China şi Laboratorul din Wuhan nu au răspuns până în prezent la solicitările Wall Street Journal. Totuşi, expertul Shi Zhengli de la WIV a declarat că virusul nu s-a „scurs” din laboratoarele lor.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii