FacebookTwitterLinkedIn

Datele centralizate de către principalii producători de astfel de echipamente, la nivel mondial relevă că piața de monitoare din România a crescut cu 5,8%, în primul trimestru al anului, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2019, peste media înregistrată în Europa, care se situează la 5%, notează Agerpres.

Conform statisticilor realizate, vânzările combinate ale AOC şi MMD au crescut, în intervalul analizat, cu 62% în primele trei luni din 2020, în comparaţie cu primul trimestru din 2019, de peste zece ori faţă de creşterea pieţei. Segmentul de monitoare cu diagonală mare (27″+) a crescut semnificativ în România, cu 58%. În acest context, cota de piaţă pe acest segment plasează AOC şi MMD pe locul trei, cu 13%. Astfel, în comparaţie cu primul trimestru al anului 2019, în perioada ianuarie – martie 2020, vânzările de monitoare raportate de cele două companii pe acest segment au crescut cu 128,7%.

“AOC şi MMD şi-au mărit vânzările cu 12,3%. Pe o piaţă în continuă expansiune şi foarte competitivă, cota de piaţă combinată a ambelor branduri asigură a treia poziţie pe piaţă, începând cu primul trimestru al anului 2018, cu o cotă totală de piaţă de 14,9%. Datorită monitoarelor de gaming premiate, seria G1 şi G2 şi a celor mai noi monitoare premium de gaming AGON 3, AOC a avansat pe prima poziţie la categoria monitoare cu rată de refresh mare (100 Hz şi mai rapid), cu o cotă de piaţă de 28,3%, crescând volumul vânzărilor cu 40% faţă de primul trimestru al anului trecut”, se menţionează într-un comunicat semnat de cei doi producători.

Monitoarele de dimensiuni mari (27″ şi mai mari) au crescut, în primul trimestru al anului 2020, cu 22,1% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Cât priveşte situaţia la nivel mondial, datele arată un salt al vânzărilor de monitoare de înaltă rezoluţie (QHD şi UHD) cu 40%, în T1 din acest an, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2019.
La nivel european, conform celor mai noi cifre oferite de context, piaţa de monitoare a intrat în al cincilea an de creştere consecutivă. În primul trimestru al anului 2020, piaţa de monitoare s-a majorat cu 5%, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. În România, AOC şi MMD au, împreună, o cotă de piaţă de 18,3%.