Cautare
, Contributor

Forbes Staff

Sănătate |
|

Raport McKinsey: Schimbările climatice ar putea pune în pericol sute de milioane de vieți

Un nou raport McKinsey arată că riscurile schimbărilor climatice trebuie să fie evidențiate de către lideri, deoarece efectele ar putea pune în pericol sute de milioane de vieți.
 aboneaza-te
shutterstock_530386438

Raportul, Riscul climatic și răspunsuri: Pericole fizice și impactul lor socioeconomic, estimează riscul inerent produs de schimbările climatice fără măsuri de adaptare și atenuare pentru a calibra impactul potențial și se evidențiază acțiuni care ar trebui întreprinse.

Acest raport se concentrează pe riscul fizic – mai precis, pe riscurile generate de efectele fizice ale schimbărilor climatice, inclusiv efectele potențiale asupra oamenilor, comunităților, capitalului natural și fizic, dar și asupra activității economice și a implicațiilor pentru companii, guverne, instituții financiare și persoane fizice.

„Așa cum felul în care ne gândim la sistemele de informații și la riscurile cibernetice a devenit parte integrantă în procesul de luare a deciziilor din sectorul corporate și cel public, schimbările climatice și riscurile aferente acestora trebuie, de asemenea, să devină un factor major în decizii. Intenția acestui raport este de a clarifica și cuantifica nivelul riscului fizic sistemic care este în creștere, astfel încât acesta să poată fi luat în considerare de către asiguratori, investitori, creditori, guverne, autorități de reglementare, corporații nefinanciare și persoane fizice atunci când iau decizii strategice”, a declarat Jonathan Woetzel, directorul McKinsey Global Institute și Partener Senior al McKinsey Shanghai.

Rezultatele analizei includ schimbările climatice  care au deja un impact fizic substanțial la nivel local în regiunile din întreaga lume, impactul socioeconomic al schimbărilor climatice va fi probabil „neliniar”, impactul socio-economic global ale schimbărilor climatice ar putea fi substanțial, piețele financiare ar putea pune în prim-plan recunoașterea riscurilor în regiunile afectate, țările și regiunile cu un nivel al PIB-ului per capita mai scăzut sunt, în general, mai expuse riscului, abordarea riscurilor climatice fizice presupune un management sistematic al riscului, accelerând atât adaptarea, cât și decarbonizarea.

„Am fost surprinși de amploarea și sincronizarea acestor riscuri fizice, dar și de potențialul lor impact asupra vieții umane, a ecosistemelor naturale, a economiei și a sistemului financiar”, a declarat Dickon Pinner, partener principal în San Francisco și lider al McKinsey Sustainability la nivel global.

McKinsey Global Institute (MGI), componenta de cercetare în afaceri și economie a McKinsey, a fost înființat în 1990 pentru a dezvolta o înțelegere mai profundă a evoluției economiei globale.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii