Cautare
, Contributor

Imobiliare |
|

Raport: Cum influenţează „Noua Casă” piaţa de apartamente vechi

blocuri-vechi.jpg
Proprietarii de apartamente vechi se tem că programul guvernamental va diminua cererea pentru locuinţe vechi. Prin urmare, oferta de apartamente în blocurile „comuniste”  a crescut cu 12% faţă de începutul lui 2012 şi s-a dublat faţă de luna decembrie.

Proprietarii apartamentelor vechi din Capitală par să fi reacționat imediat la anunțarea programului „Noua Casă” (program anunţat de Guvern, care va înlocui "Prima Casă" şi care, când va fi implementat, va stimula achiziţia de locuinţe noi) : de teamă să nu rămână cu locuințele nevândute o dată cu intrarea în vigoare a viitorului program guvernamental, cei care dețin apartamente vechi au umplut în ianuarie piața de oferte. În prima lună a lui 2013, oferta de apartamente vechi scoase pentru prima oară la vânzare este cu 12% mai bogată față de începutul lui 2012 și depășește de peste două ori oferta din decembrie 2012, conform raportului lunar de monitorizare imobiliară Anunțuriparticulari.ro.

Vezi cum au evoluat în ianuarie preţurile la apartamentele vechi

Intențiile de transformare a programului „Prima Casă” în „Noua Casă” nu par să aibă însă momentan o influență directă și asupra prețurilor solicitate de proprietari. În condițiile unei piețe care dă semne de stabilizare, prețurile medii din ianuarie 2013 au înregistrat variații atât pozitive cât și negative, comparativ cu finalul anului 2012.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii