Cautare
, Contributor

Macroeconomie |
|

Raport al Departamentului de Stat al SUA despre România: Corupţia la nivel guvernamental, o problemă larg răspândită

coruptie.JPG
Una dintre problemele larg răspândite în România rămâne corupţia la nivel guvernamental, dar şi încercarea unor figuri politice de a compromite independenţa justiţiei, potrivit raportului Departamentului de Stat american pe anul 2013 privind respectarea drepturilor omului, referitor la situaţia din România.

Astfel, în document este menţionat faptul că deşi legislaţia prevede sancţiuni penale pentru oficialii corupţi, instituţiile nu au aplicat legea în mod eficient, în principal din cauza problemelor din sistemul judiciar, astfel că oficiali implicaţi în acte de corupţie rămân uneori nepedepsiţi.

Cu toate acestea, se mai consemnează că numărul condamnărilor în cazuri de corupţie a crescut în cursul anului 2013.

De asemenea, printre alte deficienţe semnalate de Departamentul de Stat se mai numără şi faptul că Guvernul a eşuat în adoptarea unor măsuri eficiente pentru retrocedarea bisericilor greco-catolice confiscate de fostul regim comunist şi că discriminarea socială sistematică împotriva romilor a afectat accesul acestora la educaţie adecvată, locuinţe, asistenţă medicală şi oportunităţi de angajare.

De asemenea, au mai fost consemnate şi ameninţări personale şi profesionale la adresa jurnaliştilor care au subminat libertatea presei.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii