Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Media şi entertainment |
|

Rapoartele de activitate ale Radiodifuziunii și Televiziunii Române au fost respinse de comisiile parlamentare pentru Cultură

Comisiile parlamentare pentru Cultură au respins joi Rapoartele de Activitate ale Radioului și Televiziunii publice pe anii 2017, 2018 și 2019, informează Radio România Actualități.

S-au înregistrat 13 voturi „pentru” și şapte voturi „împotrivă”.

Iulian Bulai, președintele Comisiei pentru Cultură din Camera Deputaților: „Mai departe, plenul Parlamentului ia act de aceste decizii luate astăzi și va supune votului plenului reunit al Senatului și Camerei Deputaților raportul de respingere a rapoartelor de activitate. Atunci, de facto, conducerea va fi eliberată din funcție, CA-ul dizolvându-se și parlamentul are prerogativa de a numi interimari. Sunt foarte multe nume competente care ar putea să ocupe aceste poziții. La momentul oportun, reprezentanții Coaliției vor face publice aceste nume.”

Coaliţia majoritară intenționează să schimbe legea de funcționare a Radioului și Televiziunii publice prin separarea funcției de președinte al Consiliului de Administrație de cea de director general, notează Radio România Actualități.

Cele patru funcții ar urma să fie împărțite conform algoritmului politic.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii