Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Servicii financiare |
|

Rand Refinery, principalul furnizor mondial de aur, intră pe piaţa românească

gold.jpg
Rand Refinery, principalul furnizor mondial de aur, va intra pe piaţa din România, a anunţat compania sud-africană, transmite Mediafax.

Rand Refinery a fost înfiinţată în anul 1920, în Africa de Sud, de către Ministerul Minelor, cu scopul de a rafina aurul din minele naţionale. De la înfiinţare, Rand Refinery a rafinat aproape 50.000 tone de aur pur, ceea ce reprezintă 30% din cantitatea totală de aur rafinată în lume până în prezent, potrivit companiei.

Compania produce o gamă largă de produse finite, de la lingouri turnate la lingouri ştanţate, monede, medalioane şi plancheţi, semi-fabricate pentru industria bijuteriilor şi industria producătoare, şi furnizează servicii suport, logistică şi depozitare de valori. Cei mai mari acţionari ai companiei sunt AngloGold Ashanti – 42,41% şi Sibanye Gold – 33,15%. Pentru 2012, Rand Refinery a raportat venituri de 870 milioane ranzi (58 milioane euro), în creştere cu 48%, şi un profit dublu, de 251 milioane ranzi (16,7 milioane euro), conform unui raport al companiei.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii