Cautare
, Contributor

Servicii Financiare & Imobiliare & Auto

News |
|

Ramona Jurubiţă, FIC: Marile companii vor să construiască centre de vaccinare în România

Ramona Jurubiță, președintele Consiliului Investitorilor Străini (FIC), a declarat vineri că marii investitori străini din România şi-au manifestat disponibilitatea de a construi centre de vaccinare pentru angajaţii lor şi au prezentat această idee Guvernului.  
Ramona Jurubita Deputy Senior Partner KPMG

Ramona Jurubiţă a declarat vineri că o parte din marile companii și-au arătat disponibilitatea de a înființa centre de vaccinare pentru angajații lor.

“Ne-am întâlnit ieri (joi – n.r.) cu premierul pentru a vedea cum ne putem întoarce la noul normal. Foarte important pe agendă este şi nevoia de a susţine această campanie de vaccinare, iar o parte din companiile mari şi-au arătat disponibilitatea, unele au înfiinţat sau se gândesc să înfiinţeze centre pentru vaccinarea angajaţilor, dorim să contribuim cu resursele noastre pe care le avem la depăşirea acestei situaţii”, a spus Jurubiţă.

În plus, printre alte discuții cu membrii Guvernului, Jurubiță a punctat și necesitatea României de a continua să atragă investitori străini.

“Avem nevoie de mai multe lucruri pentru asta, să avem un cadru de reglementare şi legislativ clar şi stabil, am discutat şi ieri cu premierul legat de această nevoie, stabilitatea este importantă pentru orice investitor, mai ales pentru cei care doresc să vină să investească în România. Este nevoie de un instrument care să fie proactiv în atragerea acestor investiţiile, investiţiile nu vin altfel, suntem într-o competiţie regională şi trebuie să fim proactivi şi clari cu ce vrem să atragem în ţară”, mai spune reprezentanta investitorilor străini.

Pe de altă parte, președintele FIC consideră că este nevoie să se schimbe paradigma din ultimii 30 de ani, de a face investiţii în industrii cu valoare adăugată mică şi să ne îndreptăm spre investiţii cu valoare adăugată mare.

“Trebuie să ne asigurăm că investiţiile sunt direcţionate spre zona de sănătate, pentru a avea o rezilienţă, precum producerea de vaccinuri în ţară şi altele, pentru a avea o rezilienţă pentru noi situaţii de acest gen, să le gestionăm mai uşor”, mai punctează Jurubiţă.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii