Cautare
, Contributor

Scriu despre publicitate și media de 20 de ani. În 2013, am publicat cartea de interviuri „Primul an de publicitate”.

Media şi entertainment |
|

„Ramona” a intrat în selecția oficială „Semaine de la Critique” – Cannes 2015

Scurtmetrajul independent „Ramona” , în regia lui Andrei Crețulescu, a fost selectat în competiția oficială a secțiunii „Semaine de la Critique” din cadrul Festivalului Internațional de Film de la Cannes. A 54-a ediție a prestigioasei secțiuni va avea loc luna viitoare, în perioada 14-22 mai.
andrei-cretulescu

„Ramona” încheie trilogia „impromptu” realizată de Andrei Crețulescu și începută cu scurtmetrajele „Bad Penny” (2013) și „Kowalski” (2014).

Din distribuție fac parte aceiași actori: Rodica Lazăr, Dorian Boguță, Andi Vasluianu, Șerban Pavlu, cărora li se adaugă Ana Ularu.

„Ramona” este un scurtmetraj 100% independent, produs de Andrei Crețulescu (Kinosseur), Radu Stancu (deFilm) și Claudiu Mitcu (We Are Basca). Coproducători sunt Dan Chișu (DaKino) și Eugen Kelemen (Digital Cube).

Regizorul Andrei Crețulescu a declarat: „«Bad Penny» a apărut cumva din întâmplare. Practic, am făcut «Kowalski» pentru că făcusem «Bad Penny» – și apoi am făcut «Ramona» pentru că făcusem «Kowalski»… Să zicem că am decis să încheiem ostilitățile cât mai sângeros cu putință, iar actorii și-au dorit să filmăm la mare. Ceea ce am și făcut. În octombrie – nu-i vina mea că n-au precizat anotimpul.”

Scenariul a fost scris de Andrei Crețulescu, imaginea poartă semnătura lui Andrei Butică, montajul a fost realizat de Cătălin Cristuțiu, scenografia de Mălina Ionescu iar de sound design sunt responsabili Alex Dumitru și Marius Leftărache.

Trailerul filmului poate fi văzut AICI.

Andrei Crețulescu, fost critic de film, a produs pentru HBO România primul sezon din serialul „În Derivă” și nouă documentare originale.

În 2011, a înființat compania de producție Kinosseur. După ce a produs lungmetrajul „Killing Time” (regia Florin Piersic Jr.), Andrei a scris și a regizat „Bad Penny”și „Kowalski”, acesta din urmă laureat cu premiul pentru Cel mai bun scurtmetraj la Festivalul de Film de la Zagreb, în 2014, și cu Premiul de Regie și de Interpretare (Andi Vasluianu) la Festivalul de Film European de la Lille, în 2015.

„Ramona” este cel de-al treilea scurtmetraj al său realizat în aceeași formulă ca primele două. În prezent, Andrei este în post-producție cu „Șapte luni mai târziu”, primul scurtmetraj finanțat de CNC, și în pre-producție cu primul lungmetraj, „Charlton Heston”, pe care îl va filma în toamnă.

Semaine de la Critique este o secțiune paralelă a Festivalului de la Cannes, înființată în 1962 și concentrată pe regizori aflați la început de carieră.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii