Cautare
, Contributor

I'm a News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering automotive and transportation, as well as other industries. Have any news tip? Drop me an email at iulian.luca@forbes.ro

News |
|

Raluca Turcan: Au fost create 120.000 de locuri de muncă de la începutul anului, aproximativ 40% fiind plătite cu salariul minim

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a declarat marți că de la începutul acestui an au fost create 120.000 de locuri de muncă, din care 40% sunt plătite cu salariul minim, motiv pentru care ține „foarte tare” la majorarea acestuia.
raluca turcan

„De la începutul acestui an au fost create 120.000 de locuri de muncă, o informaţie care a trecut oarecum mai puţin observată şi din cauza zumzetului politic, cu alegeri interne. Din aceste 120.000 de locuri de muncă, aproximativ 40% sunt plătite cu salariul minim şi de aceea ţin foarte tare şi la majorarea salariului minim şi la corectitudinea în relaţiile de muncă.

De asemenea, reprezintă în continuare o direcţie pe care trebuie să accelerăm dinamizarea pieţei muncii, este sursă şi de creştere a nivelului de trai, dar si de sustenabilitate a marilor sisteme publice, pentru că ne va creşte implicit contribuţia la bugetul de stat” , a precizat Turcan, la Digi 24.

Aceasta a declarat că o majorare a salariului minim este necesară, întrucât nivelul actual este insuficient, subliniind că această majorare trebuie să fie făcută fezabil şi sustenabil din punct de vedere al economiei.

În plus, ministrul muncii a subliniat că în acest an a crescut şi contingentul de lucrători din spaţiul non-UE, astfel încât angajatorii care au nevoie de forţă de muncă să poată să acceseze astfel de lucrători. Raluca Turcan a precizat că procedura urmează să fie simplificată.

„Această procedură pe care trebuie să o parcurgă angajatorii pentru a apela la forţa de muncă din spaţiul non-UE va fi simplificata prin măsuri propuse de noi”, a subliniat ministrul Muncii, adăugând că cei mai mulţi lucrători vin din ţările asiatice.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii