ADVERTISEMENT

Raluca Ada Popa și Mariana Popescu sunt româncele care au ajuns în topul geniilor mondiale sub 35 de ani realizat de MIT

Irina Pană Leadership Coordinator of social media team and particularly interested in small businesses and young entrepreneurs (movers & shakers). Also, I edit the 30 Under 30 lists. I graduated from University of Bucharest where I studied Journalism, Communication and Political Science. Follow me on LinkedIn/Facebook/Instagram @IrinaPana or drop me an email at Irina.pana@forbes.ro
FacebookTwitterLinkedInEmail
FacebookTwitterLinkedIn
Raluca Ada Popa și Mariana Popescu sunt cele două românce care au ajuns în topul geniilor mondiale sub 35 de ani, realizat de Massachusetts Institute of Technology (MIT).

Raluca Ada Popa, în vârstă de 32 de ani, a găsit răspunsul pentru una dintre cele mai mari provocări din domeniul securității cibernetice: asigurarea sistemelor de date computerizate fără necesitatea firewall-urilor care să țină hackerii la distanță.

Asta înseamnă că atacatorii care reușesc să pătrundă într-un sistem informatic nu vor putea descifra datele accesate. Sistemul de criptare dezvoltat de româncă poate fi utilizat acum pentru mai multe aplicații.

Raluca Ada Popa și Mariana Popescu sunt româncele care au ajuns în topul geniilor mondiale sub 35 de ani realizat de MIT

Românca a dezvoltat și un alt sistem, numit Helen, care oferă spitalelor oportunitatea de a partaja și de a agrega istoricul medical al pacienților fără compromiterea confidențialității.

Cea de-a doua româncă inclusă în topul MIT este Mariana Popescu, o arhitectă care dezvoltă un proces de construcție prin care fibrele textile sunt transformate în tipare sau matrițe complexe utilizate la ridicarea clădirilor din beton.

„Dacă vrei cu adevărat să realizezi structuri bune utilizând mai puțin material, ajungi la geometrii complicate care prezintă curburi duble sau alte caracteristici dificil de integrat”, a declarat Mariana Popescu, citată de MIT Technology Review.