Cautare
, Contributor

Afaceri |
|

Ralph Lauren renunță la conducerea imperiului său de modă, după aproape jumătate de secol

Ralph Lauren, designerul care a redefinit moda în SUA, renunță la poziția de director executiv al casei sale de modă după aproape 50 de ani, dar își va păstra o parte din funcții în companie, informează The New York Times.
shutterstock_228885331

Din luna noiembrie, succesorul lui Ralph Lauren va fi Stefan Larsson. După ce a colaborat cu H&M, acesta a devenit directorul brandului Old Navy, aflat sub umbrela grupului Gap. Old Navy este unul din puținele branduri din portofoliul GAP care au reușit să se evidențieze, iar Stefan Larsson a reușit să se remarce în acest fel, devenind unul din cei mai vizibili directori din domeniul de retail.

Schimbarea poate fi văzută ca o mișcare a lui Ralph Lauren de a analiza situația financiară în casa de modă – în 2014, acest imperiu a înregistrat o cifră de afaceri de 7,6 miliarde de dolari.

VÂNZĂRILE GRUPULUI H&M AU CRESCUT CU 11% ÎN T3

Ralph Lauren speră ca relația de afaceri dintre el și Stefan Larsson să fie „un parteneriat”, dând de înțele în acest fel că nu intenționează să se retragă complet din activitate. Într-adevăr, creatorul de modă își va păstra funcțiile de președinte executiv și de director de creație în cadrul companiei. 

Imperiul lui Ralph Lauren cuprinde peste 20 de branduri vestimentare, printre care și Polo Ralph Lauren. În ultimii ani compania a pus accent și pe aspectul luxos al brandului și a consumatorilor internaționali.

Ralph Lauren și-a început cariera în perioada anilor ’60, când și-a lansat propriul brand de cravate sub marca Polo. Ulterior, s-a extins prin lansarea colecțiilor de cămăși și altor articole vestimentare pentru bărbați, într-un stil elegant, preferat de elitele de pe coasta de est din Statele Unite. Designerul vestimentar era unul dintre ultimii fondatori care încă își conduceau singuri companiile. Anul acesta, Donna Karen s-a retras de asemenea din activitate, în 2014, cu puțin timp înainte de a muri, Oscar de la Renta i-a predat funcția de conducere lui Peter Copping, iar Calvin Klein a renunțat la funcția managerială în 2002.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii