FacebookTwitterLinkedIn

Raiffeisen Leasing și ING Lease au anunțat încheierea procesului de preluare a clienților persoane juridice transferați la Raiffeisen Leasing. Tranzacția devine efectivă începând cu data de 29 ianuarie 2014. Acordul de achiziționare a portofoliului de leasing al ING Lease a presupus preluarea de către Raiffeisen Leasing a unui număr de active în valoare de 30 de milioane de euro și aproximativ 60 de clienți corporații mari și medii, precum și angajați ai ING Lease România.  Structura portofoliului de la ING Lease, în funcție de tipurile de bunuri finanțate a fost : vehicule 49,7%, echipamente 31,6% și real estate18,7%.

Felix Daniliuc, Director General Raiffeisen Leasing, a precizat că „achiziția unui portofoliu de leasing a reprezentat una din direcțiile tactice pentru Raiffeisen Leasing încă din 2011”. Daniliuc constată o stagnare a pieței de leasing și consideră că mișcarea Raiffeisen Leasing ”este menită să compenseze posibilitatea unei creșteri organice a portofoliului”.

Raiffeisen Leasing a încheiat primul trimestru al anului 2013 cu finanțări noi în valoare de 61 milioane de euro, cu 29% peste nivelul din aceeași perioadă a anului trecut. Distribuția pe tipuri de bunuri finanțate a fost: vehicule 65%, echipamente 35%. Compania a raportat un profit de 1,8 milioane de euro in primele nouă luni.