FacebookTwitterLinkedIn

“Tranziția către o economie verde și sustenabilă este un obiectiv strategic pentru noi și angajamentul nostru este să sprijinim clienții corporate pentru investiții și activități în această direcție, pentru că este nu doar în beneficiul păstrării și creșterii competitivității lor în regiune, dar ajută întreg ecosistemul economic și social local, atât IMM-uri, cât și consumatori”, a declarat Cristian Sporis, vicepreședinte pentru Corporate Banking Raiffeisen Bank.

Creditul este parte dintr-un pachet de 73,4 milioane euro pentru finanțarea dezvoltării celui de-al doilea parc logistic al eMAG, precum și echiparea acestuia cu echipamente hi-tech. Compania s-a angajat de asemenea să respecte standardele de certificare BREEAM Excellent pentru clădiri verzi, pentru optimizarea consumului de energie și limitarea emisiilor de gaze de seră. 

“Centrul logistic va fi un reper în regiune din punct de vedere al tehnologiei de ultimă generație și al sustenabilității, va crește capacitatea noastră de a depozita o gamă largă de produse și va îmbunătăți timpul de pregătire a comenzilor cu circa 90 de minute/comandă și cu un cost mult redus”, a declarat Tudor Manea, CEO eMAG.

BERD este cel mai mare investitor instituțional în România, cu investiții de 9 miliarde de euro în 468 de proiecte, dintre care 76% în proiecte private.