FacebookTwitterLinkedIn

Raiffeisen Bank a plasat vineri cu succes cea mai mare emisiune de obligațiuni corporative în lei a unui emitent din România, fiind a două emisiune de obligațiuni verzi a băncii și prima serie de obligațiuni senior nepreferențiale.

„Prin cea de-a două emisiune de obligațiuni verzi din piața locală, reconfirmăm angajamentul nostru de a mobiliza resursele financiare în scopuri sustenabile și de a integra aspectele sociale și de mediu în gestionarea riscurilor, pentru a asigura o decarbonizare progresiva a portofoliului nostru de credite”, a spus Steven van Groningen, președinte și director general al Raiffeisen Bank.

Emisiunea de obligațiuni a fost adresată către investitori instituționali și a atras peste 1,2 miliarde lei pe o maturitate de 7 ani, cu un cupon anual fix de 3,793%, care se situează la aproximativ 0,8 p.p peste randamentul titlurilor de stat în lei de referință cu aceeași maturitate.

Cu o cerere totală de 1,35 miliarde lei, emisiunea a fost suprasubscrisă de 1,35 ori față de suma anunțată inițial în deschiderea plasamentului privat. Obligațiunile urmează a fi incluse în baza de fonduri proprii și datorii eligibile ale băncii, după confirmarea prealabilă a eligibilității de către Banca Națională a României.

„Fondurile atrase prin aceste emisiuni de obligațiuni vor fi direcționate în proiecte verzi care respectă criteriile de eligibilitate definite în Cadrul pentru Obligațiuni Verzi al băncii. Vorbim de învestiții în dezvoltarea și renovarea fondului de clădiri verzi, energie regenerabilă, creșterea eficienței energetice, ecologizarea transportului și, nu în ultimul rând, agricultură sustenabilă. De asemenea, obligațiunile urmează să consolideze baza de fonduri proprii și datorii eligibile ale băncii, creând premisele pentru o dezvoltare durabilă a portofoliului nostru de active verzi”, a declarat Romulus Mircea, director Managementul Bilanțului și Portofoliului la Raiffeisen Bank.