Cautare
, Contributor

I am a Breaking News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering important Real Estate and Economic news. Have a news tip? DMs are open on Instagram @andreea__gutu or drop me an email at andree...

Bănci |
|

Raiffeisen Bank International își vinde filiala din Bulgaria cu peste un miliard de euro

Raiffeisen Bank are peste 20 de ani de activitate pe piaţa bancară din România şi peste 2,22 milioane de clienţi, persoane fizice şi juridice. Banca are mai mult de 4.600 de angajaţi, 300 de agenţii în toată ţara, 660 de ATM-uri, 450 de maşini multifuncţionale (MFM-uri) şi o reţea de peste 25.600 de POS-uri.
Raiffeisen Bank

Raiffeisen Bank International AG (RBI) a anunţat luni vânzarea subsidiarei din Bulgaria către grupul belgian KBC, valoarea tranzacţiei fiind de 1,015 miliarde de euro (1,14 miliarde de dolari).

În urma vânzării, indicele de capital CET1 al Raiffeisen va creşte cu aproximativ 90 de puncte de bază, iar banca va putea aloca capital suplimentar pentru a stimula creşterea pe pieţele sale cheie, potrivit Agerpres.

Tranzacția este supusă aprobărilor de reglementare, iar preluarea se va realiza până la jumătatea anului 2022.

“În ciuda profitabilității consecvente și a puterii afacerii RBI în Bulgaria, decizia de a vinde este motivată în primul rând de posibilitatea realocării capitalului pentru a profita de oportunități atractive de creștere pe piețele cheie ale RBI”, transmite banca.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii