Cautare
, Contributor

Servicii Financiare & Imobiliare & Auto

Bănci |
|

Raiffeisen Bank a încheiat trimestrul III cu un profit net de 583 milioane de lei

Raiffeisen Bank a încheiat trimestrul al treilea cu un profit net de 583 milioane de lei, în creștere cu 9% față de perioada similară din 2019.
Steven van Groningen

Depozitele clienților au ajuns la 40,84 miliarde de lei în trimestrul III din 2020, în creștere cu 17% față de 30 septembrie 2019.  Cheltuielile operaționale înregistrate au atins suma de circa 1 miliard de lei, valoare similară cu aceeași perioadă a anului precedent.

„În aceast an cu totul atipic, am schimbat enorm de multe lucruri în bancă într-un timp foarte scurt, încercând să fim cât mai aproape de clienți, parteneri, mediul de afaceri, autorități. Credem că împreună putem traversa cu bine această criză sanitară și economică. Am tratat activitatea noastră cu grijă și prudență pentru a putea asigura continuitatea afacerii, preocupați în primul rând de sănătatea și siguranța angajaților și clienților noștri. Am implementat moratorii private și publice în timp record pentru a ne ajuta clienții să facă față dificultăților actuale, am redus temporar unele comisioane tranzacționale pentru a încuraja plățile electronice, am expediat cardurile acasă la clienți, prin curier. În paralel însă, am continuat să finanțăm susținut economia reală și populația și am crescut portofoliul împrumuturilor cu 4% în acest an, față de finalul anului trecut. Date fiind condițiile – carantina din trimestrul al doilea, scăderea veniturilor operaționale și creșterea provizioanelor băncii – faptul că raportăm o creștere a creditării, mă face să fiu foarte mulțumit de ce am reușit ca echipă”, a explicat Steven van Groningen, președinte și CEO Raiffeisen Bank.

Banca participa la programul IMM Invest și a aprobat până acum credite în valoare de peste 1,2 miliarde de lei. 

În trimestrul al treilea din 2020, departamentul de Investment Banking al Raiffeisen Bank a fost consultant financiar exclusiv în vânzarea Wirecard România, procesator de plăți, către SIBS, furnizor de servicii de plată.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii