Cautare
, Contributor

Servicii financiare |
|

Raiffeisen Banca pentru Locuințe a redus dobânzile la creditele în lei

bani_casa_asigurare.jpg
Dobânda la creditul în lei fără ipotecă a fost micșorată cu 2,1%, până la 12,9%, și presupune un avans minim de 20%, respectiv cu 1%, până la 10,9% pentru creditele cu un avans minim de 40%.

„Ratele fixe și costurile finale mici fac din creditele RBL în lei unele dintre cele mai atractivede pe piață”,a declarat Aurelia Cionga, Președintele Raiffeisen Banca pentru Locuințe.

Pănâ pe data de 30 iuinie Raiffeisen Banca pentru Locuinte a eliminat și comisionul de analiză al dosarului, în valoare de 1.400 de RON, care era perceput o singură dată. După o perioadă de maxim 5 ani de la contractarea creditului, dobânda ajunge la doar 4,5% pe an, și este fixă pe toată perioada creditului.

Valoarea medie a creditelor fără ipotecă contractate anul trecut s-a ridicat la aproximativ 25.000, iar o pondere de 70% dintre clienți le-au luat pentru modernizarea locuinței. Raiffeisen Banca pentru Locuințe oferă credite fără ipotecă cu valori mai mici sau egale cu 50.000 RON, pe o perioadă de la 8 până la 14 ani.

Creditele cu ipotecă au dobânzi de 9,5% pentru creditul fără avans, respectiv 8,5% pentru creditul cu avans minim de 40%. După o perioadă maximă de cinci ani, dobândă se reduce la 4,5% sau 6% pe an la creditele în lei, fixă până la terminarea creditului, în funcție de varianta de produs.

Clienții pot opta pentru opțiunea de economisire pe o perioadă cuprinsă între 3 și 5 ani și să contracteze un credit cu dobândă fixă la lei, de 4,5% pe an. Pe perioada de economisire, clientul primește o primă din partea statului de 25% din suma economisită în fiecare an, în limita a 250 de euro, pe lângă dobânda oferită de bancă de 1,5% pe an. Aceste credite pot fi contractate atât pentru renovare, construcție sau achiziționare de imobile, cât și pentru refinanțarea creditelor ipotecare contractate de la alte bănci.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii