Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Sănătate |
|

Rafila: „În spitalele din țară, personalul medical lucrează cu tot mai mult oxigen, iar riscurile sunt foarte mari în clădirile vechi”

Unitățile spitalicești foarte vechi în care medicii români își desfășoară activitatea prezintă riscuri foarte mari din cauza instalațiilor suprasolicitate.
shutterstock_1686602005

Este afirmația făcută de către reprezentantul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) în România, Alexandru Rafila, care a explicat într-o intervenție televizată că, spre deosebire de România, în alte țări, medicii pot tripla numărul de paturi într-un spital, într-un timp foarte scurt.

„Am văzut spitale organizate în alte țări, de exemplu în Israel. Acolo în situații de urgență, unitățile medicale prin construcție sunt concepute în așa fel încât medicii pot tripla numărul de paturi într-un timp foarte scurt. Pentru că au spații suplimentare care le permite să poată fi crescut numărul de paturi. O astfel de infrastructură în România, la nivelul anilor ‘70, nu poate corespunde unor standarde care să poată fi aplicate în mod similar cu ce se întâmplă în alte țări”, a concluzionat reprezentantul OMS în România, în intervenția sa.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii