Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Sănătate |
|

Raed Arafat: „Organizarea sărbătorilor religioase este permisă numai cu participarea persoanelor care au domiciliul sau reşedinţa în localitatea unde se desfăşoară activitatea”

Autorităţile anunţă noi restricţii în localităţile unde incidenţa cazurilor de COVID-19 depăşeşte 1,5 la mia de locuitori în ultimele 14 zile, informează Radio România Actualități.
 aboneaza-te
Doctor Raed Arafat, sercretar de stat în Mninisterul Sănătății

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă solicită Comitetelor Judeţene să analizeze de urgenţă situaţia la nivel local şi să ia măsuri suplimentare de prevenţie pentru limitarea răspândirii noului coronavirus, precum interzicerea evenimentelor private sau închiderea restaurantelor.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a explicat care sunt măsurile recomandate pentru a fi impuse de autorităţile locale, acolo unde situaţia o impune.

Raed Arafat: „Purtarea măştii în spaţiile închise, dar şi cele deschise unde există aglomeraţie, carantinarea localităţilor care depăşesc 3 la mie în ultimele 14 zile, dacă este răspândire comunitară, interzicerea evenimentelor precum nuţi, botezuri în zonele cu incidenţa mai mare de 1,5 în ultimele 14 zile la mia de locuitori, sistarea activităţii restaurantelor în interior în zonele care depăşesc incidenţa de 1,5.”

Raed Arafat a anunţat de asemenea că la sărbătorile religioase, cum ar fi pelerinajul de Sf. Parascheva, nu vor putea participa decât localnicii.

Raed Arafat: „Organizarea sărbătorilor religioase este permisă numai cu participarea persoanelor care au domiciliul sau reşedinţa în localitatea unde se desfăşoară activitatea, fără participarea pelerinilor din alte localităţi. Riscul major nu este numai participarea la faţa locului, riscul major este pe durata transportului.”

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii