FacebookTwitterLinkedIn

Ministrul sănătății, Nelu Tătaru, și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, au recomandat măsurarea temperaturii la intrarea în supermarketuri și centre comerciale.

Deși pe rețelele sociale se afirmă că doar personalul medical poate folosi termometrele digitale, cei doi reprezentanți ai autorităților au recomandat cetățenilor să se folosească de această metodă de precauție pentru siguranța lor, arată Digi 24.

Termometrele digitale folosite la intrarea în centrele comerciale nu reprezintă aparatură medicală de specialitate ce trebuie utilizată doar de specialiștii în domeniu. Acestea pot fi folosite de oricine, spun Arafat și Tătaru.

”Noi am recomandat tuturor agenților economici să aibă un triaj epidemiologic minim, acea termometrizare. Și pentru cel care contestă măsura – nu știu când își mai ia el temperatura. Eu, dacă merg la o ședință de guvern, când intru, mă duc eu dacă cel de la intrare nu e atent, să-mi ia temperatura. Este și o verificare a mea și trebuie să o perceapă fiecare la fel”, a explicat ministrul sănătății, Nelu Tătaru.

Raed Arafat susține această idee, desi se confruntă cu suspiciunea și reticența cetățenilor când vine vorba de măsurarea temperaturii.

”Eu cred că trebuie să ne obişnuim cu acest lucru, adică îți ia temperatura de la distanță, nu te atinge, nu face nimic, doar că-ți ia temperatura. Dacă se afișează o temperatură peste 37,3 da, nu ți se permite să intri, înseamnă că trebuie să consulți un medic. Este normal în faza asta”, declară Raed Arafat pentru Digi 24.