Cautare
, Contributor

500 miliardari |
|

Radu Voicu Şter

Avere: 10- 11 milioane de euro Vârstă: 55 de ani Reşedinţă: Cluj Domenii: Imobiliar, construcţii     

Afacerile lui Radu Şter, cu precădere în domeniul imobiliar, au înregistrat scăderi semnificative, conform datelor de pe Ministerul de Finanţe. Dacă anul trecut a cerut suspendarea activităţii la compania Instal Group, în 2010 Şter a radiat societatea Guadarm Pyra. În multe dintre afacerile sale, Radu Şter este asociat cu Mircea Ilea, un prieten din Sălaj. Cei doi şi-au legat numele în calitate de constructori de clădirea InterProiect şi clădirea Praktiker din Cluj, pe lângă alte ansambluri imobiliare din oraş.

Şter şi Ilea (împreună cu încă doi asociaţi) dezvoltă în municipiul Baia Mare un proiect de locuinţe, pe strada Vasilea Alecsandri. Suprafaţa terenului destinat construcţiei şi amenajării este de 1.950 metri pătraţi, conform PUZ-ului afişat pe site-ul primăriei din capitala Maramureşului. „Ansamblul Rezidenţial Mărăşeşti“ va fi structurat pe şapte niveluri şi va cuprinde 33 de apartamente cu suprafeţe cuprinse între 40 mp şi 88 mp şi două spaţii comerciale. În jurul amplasamentului se va amenaja un spaţiu verde, o zonă de acces şi mai multe locuri de parcare menite să deservească locuitorii acestei zone.

Societatea Practic Invest, din care Şter deţine 28%, a construit anul trecut centrul comercial de la Turda. Investitorul mai deţine împreună cu alţi asociaţi acţiuni la restaurantul Chios din Cluj şi Orizont, societatea prin care operează localurile numindu-se Parc S.A. şi acţiuni la Imofinance. Banii săi au fost băgaţi de-a lungul timpului în societăţi care au în principal proiecte imobiliare, cum ar fi cea financiară amintită mai sus.

Grupul are proiecte imobiliare în Cluj, Sibiu, Bucureşti sau Baia Mare. În grupul Imofinance, creat de Iosif Pop alături de alţi 44 de asociaţi persoane fizice şi trei asociaţi persoane juridice, Şter are o participaţie minoritară.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii