Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Media şi entertainment |
|

Radu Paraschivescu vine la Forbes Heroes

Pe 16 mai, la Forbes Heroes, Radu Paraschivescu, scriitor, traducător, editor și publicist, va vorbi despre bucuria lecturii și despre lumea fascinantă a cărților.
Căutătorii de poveşti

Radu Paraschivescu este absolvent al Facultății de Filologie din București, secția engleză-franceză. În 2003, se angajează ca editor la Editura Humanitas, după ce a lucrat ca redactor la mai multe edituri din București.

Este traducător și coautor a două lucrări de referință din literatura sportivă: „Enciclopedia Larousse a fotbalulului” și „Jocurile Olimpice de la Atena la Atena: 1896-2004”.

În calitate de traducător, a semnat traducerile a peste șaptezeci de cărți aparținând unor autori englezi, americani și francezi, printre care: Salman Rushdie, Julian Barnes, John Steinbeck, William Golding, Jonathan Coe, David Lodge, Virginia Woolf, François Mauriac, John Grisham și Nick Hornby.

Ca scriitor, Radu Paraschivescu a debutat în anul 2000 cu romanul „Efemeriada” (Editura Libra). Este autorul unei liste impresionante de romane și volume de proză scurtă. Dintre acestea, amintim: „Balul fantomelor”, „Bazar bizar”, „Ghidul nesimțitului” (Humanitas, 2006), „Noi perle de tranziție”, „Fluturele negru” (Humanitas, 2010); „Astăzi este mâinele de care te-ai temut ieri (Humanitas, 2012). Volumul „Ghidul nesimțitului” a fost un bestseller, aducându-i autorului o binemeritată notorietate. Cel mai recent volum semnat de Radu Paraschivescu este „Muşte pe parbrizul vieţii”, colecția „Râsul lumii”, Editura Humanitas, 2014.

Radu Parachivescu este și un pasionat al sportului și, în calitate de publicist, ține o rubrică în „Gazeta Sporturilor”. A colaborat cu „Adevărul”, „Prosport”, „Esquire”, „Observatorul cultural” și „Evenimentul Zilei”.

De la jumătatea anului trecut, Radu Paraschivescu realizează două emisiuni la canalul de știri Digi 24: Dă-te la o carte” și „Pastila de limbă. În prima, Radu Parachivescu recomandă cărți valoroase de autori români și străini, iar în cea de-a doua, semnalează cele mai frecvente greșeli de limbă română.

Radu Paraschiescu este o personalitate complexă și plurivalentă a lumii noastre culturale.

Motto:

Superlativele mi se par riscante, mai ales în artă, dar în clasamentul meu personal de traducător, cartea care m-a solicitat cel mai mult a fost „Copiii din miez de noapte”, a lui Salman Rushdie.

Radu Paraschivescu este speaker în cadrul Forbes HEROES 2015, un eveniment despre inovaţie, curaj și excelență care promovează adevăratele modele ale actualei generații.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii